Daneshenaft logo
شنبه 12 فروردین ماه 1402 | ثبت نام | ورود | کاربر مهمان 
صفحه پرینت ارسال به دوستان
جمعه 30 دی ماه 1401 | کد مطلب : 45276
چرا گاز و بنزین ناهمتراز هستند؟
جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس/ در 1.5 سال گذشته راجع به این موضوع و ظرفیت‌ها و اینکه میزان مصرف انرژی به چه سمت و سویی می‌رود، صحبتی به میان نیامد و بعد از 1.5 سال شعار و مسکوت ماندن ماجرا؛ اکنون به طور تلویحی از ناهمترازی صحبت می‌کنند و حتی برخی واردات بنزین را توجیه هم می‌کنند.

 درباره چالش گاز و بنزین و عملکرد وزارت نفت طی ماه‌های گذشته بایستی اظهار داشت: وزارت نفت در مدت 16ماهه مشخصا روی چند حوزه مانور داده است و سعی کرده با تمرکز بر آنها اعلام کنند در مقایسه با عملکرد دولت سابق دستاوردهای خوبی داشته‌اند، در این راستا عمده‌ترین حوزه‌ای که مدعی آن هستند صادرات نفت خام است که گفته می‌شود علیرغم تحریم صادرات ادامه دارد و پول را هم دریافت می‌کنیم اما در مورد اینکه آیا توانسته‌اند تولید را به قبل از تحریم سال 97 و به 4 میلیون بشکه در روز برسانند موضع مشخصی ندارند. وزارت نفت در مورد سرمایه‌گذاری در میادین نفت و گاز هم اعلام کرد که قراردادهایی را با شرکت‌های روسی منعقد کرده اما در خصوص جزئیات اطلاعاتی در دست نیست. برای اولین بار سال 96 زنگنه در جلسات کمیسیون انرژی نگران آینده تامین بنزین بود البته آن زمان ستاره خلیج فارس به افتتاح رسیده و میزان تولید از مصرف پیشی گرفته و کشور بعد از مدت‌ها به جرگه صادرکنندگان بنزین و گازوئیل پیوسته بود. آن زمان نگرانی وجود داشت که اگر روند مصرف به همین شکل ادامه پیدا کند و قیمت‌ها نیز به همین شکل باقی بماند بعد از چند سال دچار مشکل می‌شویم و آن زمان چاره‌ای جز وارد کردن بنزین و فرآورده نداریم، اکنون در 1.5 سال گذشته راجع به این موضوع و ظرفیت‌ها و اینکه میزان مصرف به چه سمت و سویی می‌رود صحبتی به میان نیامد و بعد از 1.5 سال شعار و مسکوت ماندن ماجرا؛ اکنون به طور تلویحی از ناهمترازی صحبت می‌کنند و حتی برخی واردات بنزین را توجیه هم می‌کنند و به این معضلات را هم به عملکرد دولت سابق نسبت می‌دهند، اما دلیل اینکه چرا گامی عملی در راستای اجرای پتروپالایشگاه‌ها برداشته نشده مشخص نیست. هنوز موضع ما در خصوص اینکه چرا ناچاریم واردات بنزین داریم شفاف نیست، در مورد گاز طبیعی اعلام شد تولید را افزایش داده شده و چند دستاورد هم عنوان شده اما اینکه چرا اکنون گاز برخی واحدها را قطع می‌کنند تا گاز خانگی را تامین کنند، مشخص نیست. هنوز خیلی علاقمندند همچنان دولت قبلی را مقصر بدانند در حالی که آن زمان طرح‌های توسعه نفت و گاز و افزایش تولید با بازگشت تحریم‌های امریکا عملا اجرایی نشد، بنابراین امروز کسانی که ادعا داشتند با استفاده از ظرفیت داخلی تولید را افزایش می‌دهند باید توضیح دهند با استفاده از ظرفیت داخلی چه کرده‌اند در مورد افزایش ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل و نفت و خام و پارس جنوبی چه کرده‌اند؟

آخرین مطالب نفتی در کانال رسمی نشریه دانش نفت در تلگرام
فرم ثبت نظر
نام
آدرس ايميل
متن نظر *
متن کنترلی را وارد کنيد *

در اين بخش نظری ثبت نشده است.

اخبار ويژه
سیزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران که امروز و فردا با حضور ٣٨٥ شرکت داخلی و ٧٦ شرکت خارجی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود، ٦ نشست تخصصی و یک نمایشگاه جانبی هم خواهد داشت.
در گرمای کشنده دریای کارائیب کارگرانی در لباس غواصی با دستان خود مشغول پاک کردن نفت خام از بدنه کاسپین گالاکسی هستند؛ نفتکشی که آنقدر کثیف است که اجازه ورود به آبهای بین المللی را ندارد.

يادداشت روز
پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی در حالی با ظرفیت دریافت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز خام به بهره‌برداری رسید که ظرفیت فرآورش آن روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب است و این رقم به ظرفیت پالایشی گاز کشور اضافه می‌شود و این حجم قابل اتکا در تولید گاز می‌تواند منبعی مطمئن برای تامین گاز کشور و رفع نسبی ناترازی در فصول سرد سال باشد.
مهم‌ترین مسئله پیش روی دولت جهت پیشبرد ساخت پتروپالایشگاه‌های کشور تدوین برنامه‌های تأمین منابع مالی این پروژه‌ها است؛ با توجه به سفر اخیر رئیس‌جمهور به چین و سابقه روابط با این کشور، بخشی از برنامه تأمین مالی این طرح‌های راهبردی می‌تواند سرمایه‌گذاری و اخذ فاینانس چین باشد.
افتتاح فاز پارس جنوبی نماد توانایی و غرور ایرانی است و توانمندی‌های ایران در حوزه صنعت نفت و گاز روزافزون و قابل توجه است.

يادداشت
محمد آزرم، مدیر ارتباطات سازمان مدیریت صنعتی / در چند دهه گذشته، بخش مدیریتی اقتصاد آمریکا رشد بالایی داشته و اکنون کار‌های مدیریتی و حرفه‌ای ۴۴ درصد از مشاغل را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان ۱۰ درصد نسبت به سال ۲۰۰۰ بیشتر است. بخشی از این موضوع به رشد کسب و کارها در حوزه تکنولوژی و مدیریت مالی برمی‌گردد.
پیش‌بینی می‌شود بازار مربوط به CNG از سال 2020 تا 2025 به میزان 7 میلیارد دلار رشد داشته باشد که این مقدار با توجه به سیاست‌های اتخاذشده، بیشتر مربوط به کشورهای ایران، چین، پاکستان و آرژانتین خواهد بود.
در دولت سیزدهم ارزش مجوز معتبر سرمایه‌گذاری خارجی معادل 5 میلیارد دلار، یعنی بیش از 3 برابر اوج اجرای برجام و بیش از 2 برابر سال آخر دولت دوازدهم شده است.
جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس/ در 1.5 سال گذشته راجع به این موضوع و ظرفیت‌ها و اینکه میزان مصرف انرژی به چه سمت و سویی می‌رود، صحبتی به میان نیامد و بعد از 1.5 سال شعار و مسکوت ماندن ماجرا؛ اکنون به طور تلویحی از ناهمترازی صحبت می‌کنند و حتی برخی واردات بنزین را توجیه هم می‌کنند.
بررسی آمار و ارقام خزانه‌د‌اری کل کشور نشان می‌دهد میزان وصولی درآمدهای در 9 ماهه سال 1401 نسبت به دوره مشابه سال گذشته 63 درصد افزایش یافته و از 563 هزار میلیارد تومان به 917 هزار میلیارد تومان رسیده است.
گفتمان
«کشورهای مختلف بر اساس موقعیت‌های مختلفی که دارند، متفاوت رفتار می‌کنند. کشورهایی که صاحب منابع هستند، مانند ایران، منبع‌محور پیش رفته‌اند اگرچه منابعی وجود داشته و بازار نیز مورد توجه بوده است اما وزن استراتژی منبع‌محور در کشورهای دارای منابع از جمله ایران نسبت به استراتژی بازارمحور بیشتر بوده است»؛ این موضوعی است که حسن عباس‌زاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح راهبردهای توسعه صنعت پتروشیمی بیان می‌کند.
عضو هیئت مدیره انجمن قیرسازان ایران گفت: از سال 98 تا کنون ترکیه واردات قیر از ایران را به دلایلی نامعلوم ممنوع کرده است و ما بازار 300 میلیون دلاری شمال غرب کشور را از دست داده‌ایم ولی دولت برای حل این مشکل هیچ اقدامی نمی‌کند.
طرح‌های پیشران در چهار زنجیره پروپیلن، متانول، اتیلن و بنزن تعریف شده‌اند که شامل 31 طرح است. در صورت اجرایی شدن این طرح‌ها 70 درصد واردات کشور کاهش می‌یابد. حجم سرمایه‌گذاری این طرح‌ها از 50 میلیون دلار تا 250 میلیون دلار هستنند. از این رو این طرح‌ها به گونه‌ای هستند که با صرف حجم سرمایه‌گذاری پایین، محصولات با ارزش افزوده بالا تولید می‌کنند.
پس از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ تحمیلی، در سفری که مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به‌عنوان جانشین فرمانده کل قوا به اتفاق وزیر نفت و جمعی از مدیران ارشد نفتی و نظامی به منطقه داشتند...
پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به اشرافی که به همه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و شرکت‌های مهندسی داخلی دارد، تنها ارائه‌دهنده دانش فنی در کشور است.

صفحه نخست

|

اخبار نفت

|

گفتمان

|

مقالات

|

ياداشت روز

|

يادداشت اول

|

مزايده و مناقصه

|

گالري تصاوير

|

درج آگهي

|

سايتهاي مرتبط

|

آرشيو PDF

|

درباره ما

|

تماس با ما

© Copyright 2011 daneshenaft.ir All Rights Reserved. Powered by : HomaNic.com | Developed by :