Daneshenaft logo
شنبه 12 فروردین ماه 1402 | ثبت نام | ورود | کاربر مهمان 
صفحه پرینت ارسال به دوستان
شنبه 7 آبان ماه 1401 | کد مطلب : 45126
مصرف بنزین کشور در وضعیت اورژانسی


مصرف بنزین در سه ماهه تابستان 105 میلیون لیتر در روز بوده است که این رقم نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد را نشان می‌دهد!

 

طبق اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مصرف بنزین در سه ماهه تابستان 105 میلیون لیتر در روز بوده است که این رقم نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد را نشان می‌دهد. این درحالی است که تولید بنزین نسبت به سال گذشته تنها 5 درصد افزایش داشته و به حدود 100 میلیون لیتر در روز رسیده است.

مقایسه این دو آمار در کنار یکدیگر، نشان از کسری تراز روزانه تولید بنزین به اندازه 5 میلیون لیتر را دارد. این مهم به خوبی وضعیت اضطراری و اورژانسی مصرف بنزین در کشور را نشان می دهد. مصرف بنزین بیش از مقدار تولید آن به معنای استفاده از ذخایر استراتژیک سوخت کشور و در نهایت واردات بنزین است. بدیهی است در شرایط فعلی تامین سوخت موردنیاز کشور از خارج به دلیل تحریم‌های ظالمانه قطعا با هزینه مازاد و بالاسری میسر خواهد بود. در نتیجه در صورت ادامه روند فعلی، این احتمال جدی وجود دارد که منابع ارزی کشور نیز درگیر تامین بنزین مصرفی شود که تبعات تورمی زیادی به همراه خواهد داشت.

 

قانون ساماندهی صنعت خودرو، یک گام رو به جلو برای کاهش مصرف بنزین

به منظور جلوگیری از این وضعیت یا باید مصرف بنزین کنترل شود و یا تولید آن به اندازه نیاز روز افزایش یابد. یکی از راهکارهای کنترل موثر مصرف سوخت، از رده خارج کردن یا اسقاط خودروهای فرسوده است.در این راستا، محمد جعفری، کارشناس اقتصاد انرژی معتقد است: در صورت اجرای بی‌ کم و کاست قانون «ساماندهی صنعت خودرو» می‌توان مصرف سوخت کشور را از طریق اسقاط خودروهای فرسوده به طور قابل توجهی کاهش داد.این کارشناس اقتصاد انرژی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه اسقاط خودروهای فرسوده تا سال 1396 در حدود 400 هزار دستگاه در سال انجام شده است، گفت: با توقف واردات خودرو در سال 1397 به یکباره اسقاط خودروی فرسوده نیز با افت شدید مواجه شد و عملا مراکز اسقاط را تعطیل کرد.وی با ابراز امیدواری از قانون تصویب شده در خرداد سال جاری، افزود: در حال حاضر قانون ساماندهی صنعت خودرو، تولید‌کنندگان داخلی را ملزم کرده است در ازای تولید چهار خودرو، یک خودروی فرسوده را از رده خارج کنند که با توجه به برنامه تولید یک میلیون و چهارصد هزار دستگاه خودرو تا پایان سال 1401 می‌توان ظرفیت سالانه معادل 350 هزار دستگاه برای اسقاط خودروهای فرسوده متصور بود.

 

صرفه‌جویی 500 میلیون دلاری با اسقاط خودروهای فرسوده

طبق محاسبات، در صورت اجرای این قانون و از رده خارج شدن سالانه 350 هزار خودروی فرسوده، پیش‌بینی می‌شود، سالانه 700 میلیون تا یک میلیارد لیتر بنزین از این محل صرفه‌جویی صورت بگیرد که در صورت صادرات، درآمدی معادل 500 میلیون دلار برای کشور به همراه دارد.جعفری در این باره گفت: طبق تبصره 3 ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو، وزارت صمت مسئول تدوین آیین‌نامه اجرایی اسقاط خودروهای فرسوده توسط تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت است، اما با وجود گذشت بیش از 4 ماه از تصویب و ابلاغ این قانون نه تنها آیین‌نامه اجرایی مذکور نوشته نشده بلکه دولت با عاملیت وزارت صمت لایحه‌ای به مجلس ارائه کرده است که خودروسازان به جای اسقاط خودروی فرسوده بتوانند با پرداخت مبلغ ناچیزی به صندوق توسعه فناوری ذیل وزارت صمت اجازه شماره‌گذاری دریافت نمایند.این کارشناس اقتصاد انرژی درباره اشکالات لایحه دولت گفت: لایحه دولت قانون را به شکلی تغییر خواهد داد که وزارت صمت اختیار خواهد داشت به تشخیص خود الزام خودروسازان به اسقاط خودروی فرسوده را لغو و به جای آن مبلغی دریافت کند و در صندوق توسعه فناوری متعلق به وزارت صمت هزینه کند.وی ادامه داد: با توجه به اینکه مبلغ جایگزین تعیین شده در این لایحه بسیار کمتر از هزینه اسقاط یک خودروی فرسوده است که در نتیجه می‌توان گفت لایحه دولت عملا قانون را از خاصیت خواهد انداخت.بنابراین گزارش 19 مهرماه سال جاری کلیات این لایحه با دو فوریت تصویب شد اما جزئیات آن برای رفع اشکالات به کمیسیون صنایع ارجاع داده شد؛ پیش‌بینی می‌شود بررسی جزئیات این لایحه هفته آینده در صحن علنی انجام شود.

آخرین مطالب نفتی در کانال رسمی نشریه دانش نفت در تلگرام
فرم ثبت نظر
نام
آدرس ايميل
متن نظر *
متن کنترلی را وارد کنيد *

در اين بخش نظری ثبت نشده است.

اخبار ويژه
سیزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران که امروز و فردا با حضور ٣٨٥ شرکت داخلی و ٧٦ شرکت خارجی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود، ٦ نشست تخصصی و یک نمایشگاه جانبی هم خواهد داشت.
در گرمای کشنده دریای کارائیب کارگرانی در لباس غواصی با دستان خود مشغول پاک کردن نفت خام از بدنه کاسپین گالاکسی هستند؛ نفتکشی که آنقدر کثیف است که اجازه ورود به آبهای بین المللی را ندارد.

يادداشت روز
پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی در حالی با ظرفیت دریافت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز خام به بهره‌برداری رسید که ظرفیت فرآورش آن روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب است و این رقم به ظرفیت پالایشی گاز کشور اضافه می‌شود و این حجم قابل اتکا در تولید گاز می‌تواند منبعی مطمئن برای تامین گاز کشور و رفع نسبی ناترازی در فصول سرد سال باشد.
مهم‌ترین مسئله پیش روی دولت جهت پیشبرد ساخت پتروپالایشگاه‌های کشور تدوین برنامه‌های تأمین منابع مالی این پروژه‌ها است؛ با توجه به سفر اخیر رئیس‌جمهور به چین و سابقه روابط با این کشور، بخشی از برنامه تأمین مالی این طرح‌های راهبردی می‌تواند سرمایه‌گذاری و اخذ فاینانس چین باشد.
افتتاح فاز پارس جنوبی نماد توانایی و غرور ایرانی است و توانمندی‌های ایران در حوزه صنعت نفت و گاز روزافزون و قابل توجه است.

يادداشت
محمد آزرم، مدیر ارتباطات سازمان مدیریت صنعتی / در چند دهه گذشته، بخش مدیریتی اقتصاد آمریکا رشد بالایی داشته و اکنون کار‌های مدیریتی و حرفه‌ای ۴۴ درصد از مشاغل را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان ۱۰ درصد نسبت به سال ۲۰۰۰ بیشتر است. بخشی از این موضوع به رشد کسب و کارها در حوزه تکنولوژی و مدیریت مالی برمی‌گردد.
پیش‌بینی می‌شود بازار مربوط به CNG از سال 2020 تا 2025 به میزان 7 میلیارد دلار رشد داشته باشد که این مقدار با توجه به سیاست‌های اتخاذشده، بیشتر مربوط به کشورهای ایران، چین، پاکستان و آرژانتین خواهد بود.
در دولت سیزدهم ارزش مجوز معتبر سرمایه‌گذاری خارجی معادل 5 میلیارد دلار، یعنی بیش از 3 برابر اوج اجرای برجام و بیش از 2 برابر سال آخر دولت دوازدهم شده است.
جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس/ در 1.5 سال گذشته راجع به این موضوع و ظرفیت‌ها و اینکه میزان مصرف انرژی به چه سمت و سویی می‌رود، صحبتی به میان نیامد و بعد از 1.5 سال شعار و مسکوت ماندن ماجرا؛ اکنون به طور تلویحی از ناهمترازی صحبت می‌کنند و حتی برخی واردات بنزین را توجیه هم می‌کنند.
بررسی آمار و ارقام خزانه‌د‌اری کل کشور نشان می‌دهد میزان وصولی درآمدهای در 9 ماهه سال 1401 نسبت به دوره مشابه سال گذشته 63 درصد افزایش یافته و از 563 هزار میلیارد تومان به 917 هزار میلیارد تومان رسیده است.
گفتمان
«کشورهای مختلف بر اساس موقعیت‌های مختلفی که دارند، متفاوت رفتار می‌کنند. کشورهایی که صاحب منابع هستند، مانند ایران، منبع‌محور پیش رفته‌اند اگرچه منابعی وجود داشته و بازار نیز مورد توجه بوده است اما وزن استراتژی منبع‌محور در کشورهای دارای منابع از جمله ایران نسبت به استراتژی بازارمحور بیشتر بوده است»؛ این موضوعی است که حسن عباس‌زاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح راهبردهای توسعه صنعت پتروشیمی بیان می‌کند.
عضو هیئت مدیره انجمن قیرسازان ایران گفت: از سال 98 تا کنون ترکیه واردات قیر از ایران را به دلایلی نامعلوم ممنوع کرده است و ما بازار 300 میلیون دلاری شمال غرب کشور را از دست داده‌ایم ولی دولت برای حل این مشکل هیچ اقدامی نمی‌کند.
طرح‌های پیشران در چهار زنجیره پروپیلن، متانول، اتیلن و بنزن تعریف شده‌اند که شامل 31 طرح است. در صورت اجرایی شدن این طرح‌ها 70 درصد واردات کشور کاهش می‌یابد. حجم سرمایه‌گذاری این طرح‌ها از 50 میلیون دلار تا 250 میلیون دلار هستنند. از این رو این طرح‌ها به گونه‌ای هستند که با صرف حجم سرمایه‌گذاری پایین، محصولات با ارزش افزوده بالا تولید می‌کنند.
پس از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ تحمیلی، در سفری که مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به‌عنوان جانشین فرمانده کل قوا به اتفاق وزیر نفت و جمعی از مدیران ارشد نفتی و نظامی به منطقه داشتند...
پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به اشرافی که به همه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و شرکت‌های مهندسی داخلی دارد، تنها ارائه‌دهنده دانش فنی در کشور است.

صفحه نخست

|

اخبار نفت

|

گفتمان

|

مقالات

|

ياداشت روز

|

يادداشت اول

|

مزايده و مناقصه

|

گالري تصاوير

|

درج آگهي

|

سايتهاي مرتبط

|

آرشيو PDF

|

درباره ما

|

تماس با ما

© Copyright 2011 daneshenaft.ir All Rights Reserved. Powered by : HomaNic.com | Developed by :