logo
1404/02/27
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در میانه مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا؛

فرصت یک تریلیون دلاری در نمایشگاه رکوردشکن

فرصت یک تریلیون دلاری در نمایشگاه رکوردشکن

دکتر احمد مددی


کارشناس انرژی


بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در حال برگزاری است و امروز به پایان می رسد.


این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه كه سالانه با حضور جمع كثیری از شركتهای توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برپا گردید، فرصت بسیار مغتنمی بود تا شركتهای فعال در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندركاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیتها و نوآوری های آتی خود را هدایت نمایند. بیش از 2000  شرکت برای حضور در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت حضور داشتند. هم شرکت های داخلی و هم خارجی که سهم شرکت های خارجی 150 شرکت است. رقمی که رکورد تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌های پیشین این نمایشگاه را شکسته است. البته تعداد متقاضیان برای حضور در نمایشگاه بیش از این بوده است، اما به‌دلیل محدودیت فضای نمایشگاهی، امکان جانمایی برای برخی شرکت‌ها در این دوره فراهم نشده است. از میان این تعداد شرکت‌کننده، سهم قابل‌توجهی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داشت که استقبال چشمگیری از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران داشته‌اند. نمایشگاه صنعت نفت فرصتی مناسب برای افزایش تعامل میان فعالان این صنعت در کشورمان با شرکت های معتبر بین المللی است. حضور شرکت ها در نمایشگاه امسال بر اساس گروه های کالایی، رسته فعالیت آن ها و به صورت کاملا مجزا خواهد بود و این طبقه بندی از نظر سطح فعالیت (بالادست یا پایین دست بودن) شرکت ها و شیوه فعالیت آن ها انجام شده بود.


نمایشگاه 29 نفت در حالی برگزار شد که بیم ها و امیدهای زیادی درباره به ثمر نشستن مذاکرات هسته ای و رفع تحریم های ظالمانه ایجاد شده است. گفته می شود مذاکره کنندگان کشورمان فرصت یک تریلیون دلاری را پیش روی هیات آمریکایی برای ورود به بازار گسترده کشورمان به ویژه صنعت نفت قرار داده اند. عباس عراقچی اخیرا در یادداشتی در واشنگتن‌پست نوشت که توافق جدید هسته‌ای می‌تواند دسترسی شرکت‌های آمریکایی به فرصت اقتصادی هزار میلیارد دلاری در کشوری با جمعیت 90 میلیونی و ذخایر عظیم نفت و گاز را فراهم کند. از دیگر سو، برگزاری رویداد تحول در صنعت نفت با ویژگی های منحصربفرد برای سرمایه گذاران امیدهای زیادی را برای ورود سرمایه گذاران به پروژه های صنعت نفت ایجاد کرده است. در این رویداد بیش از 200 فرصت سرمایه گذاری به ارزش 135 میلیارد دلار پیش روی سرمایه گذاران قرار گرفت. در این رویداد کم نظیر، بسته تشویقی ده‌گانه سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست صنعت نفت و گاز ایران، رونمایی شد. این بسته درباره تسهیل و تسریع در انعقاد و اجرای قراردادهای بالادستی نفت و گاز و با هدف تحقق اهداف قانون برنامه هفتم توسعه، به‌منظور افزایش ظرفیت تولید نفت خام تا ۴.۸ میلیون بشکه و گاز خام تا ۱.۳۴۰ میلیون مترمکعب در روز، تهیه و در نشست اول اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ شورای اقتصاد تصویب شده است. در این بسته تشویقی، محورهایی از جمله افزایش جذابیت و رقابت‌پذیری قراردادهای بالادستی، ارتقای تولید از میدان‌های نفت و گاز و تحقق تولید تجمعی بالاتر از مقادیر پیش‌بینی‌شده در قراردادها مورد تأکید قرار گرفته است. دو ویژگی خاص صندوق غیردولتی تضمین صنعت نفت با سرمایه اولیه ۳۰۰ میلیون یورویی و دیگری بسته تامین مالی بتا (به توان ایران)، جذابیت سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران خرد و کلان دوچندان کرده است. در همین حال، در اتفاقی بی نظیر، نرخ بازگشت سرمایه از حدود ۱۷ درصد به عدد بی سابقه ۲۰ تا ۲۳ درصد افزایش یافته تا سرمایه‌گذاران بتوانند پروژه‌ها را با شفافیت بالا انتخاب کنند و از هم اکنون سود بالای سرمایه گذاری را در جیب خود احساس نمایند!


کد مطلب : 80070
موضوع : یادداشت
تاریخ : 1404/02/20-07:47
موئلف : دکتر احمد مددی کارشناس انرژی

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙