logo
1403/09/21
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه
تحلیل

قاچاق سوخت یک مسئله جدی برای کشور است و بایستی برای آن چاره‌اندیشی کنیم؛

اعتراف تلخ!

روز سه‌شنبه گذشته، رئیس مجلس کشورمان در صحن علنی سخنانی را بر زبان آورد که طرح آن در صحن علنی در نوع خود بی‌سابقه بود. اعترافی تلخ و سنگین و البته شجاعانه به آنچه که در حوزه قاچاق سوخت و میزان شگفت‌انگیز قاچاق روزانه فرآورده‌های نفتی در کشور رخ می‌دهد.

1403/09/10-07:45

در باب دیدار دکتر عارف معاون اول رئیس‌جمهور با معاون وزیر و ارشدترین مدیران عامل هلدینگ‌ها، شرکت‌ها و انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران؛

این جمله را باید قاب طلا گرفت!

دیدار آقای دکتر عارف معاون اول محترم و بزرگوار رئیس‌جمهوری با معاون محترم وزیر و ارشدترین مدیران عامل هُلدینگ‌ها، شرکت‌ها و انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران رُخدادی میمون و مبارک و قطعاً دارای اثرات عملی و کاربست‌های اجرایی در این صنعت خواهد بود.

1403/09/06-12:02
تاثیر انتخاب مجدد ترامپ بر صنعت پتروشیمی

دونالد ترامپ که در زمان ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۵ سابقه خارج نمودن آمریکا را از توافق اقلیمی پاریس در زمینه تغییرات آب و هوایی دارد این با نیز با وعده لغو قوانین و محدودیت های زیست محیطی دوران بایدن، حمایت بی‌‌‌‌‌قید و شرط از حفاری‌‌‌‌‌های نفت و گاز و باز کردن زمین‌های فدرال برای پروژه‌های جدید فرکینگ، کمک‌های مالی بی‌سابقه‌ای برای کمپین‌های انتحاباتی خود از شرکت‌های بزرگ نفت و گاز ایالات متحده دریافت نمود. .

1403/09/03-09:18

بهترین گزینه برای این روزهای نداری و ناترازی، تشکیل «وزارت انرژی» یا «شورای عالی انرژی» به ریاست مقام عالی ریاست جمهوری یا معاون اول وی است؛

نسخه‌ای برای غلبه بر ناترازی انرژی

دولت چهاردهم بایستی در عاجل‌ترین زمان ممکن فکری به حال مدیریت کلان انرژی کشور نماید. تشکیل وزارت انرژی یا شورای عالی انرژی -به نحوی که وزرای نفت، نیرو، صمت و کشاورزی عضو آن باشند- حلقه مفقوده کمک به رفع ناترازی‌ها خواهد بود.

1403/08/19-08:19

یادداشت اختصاصی دانش‌نفت

ظهور نسل نوین مدیران صنعت نفت؛ هماهنگی صنعت و رسانه

سعید توکلی را باید چهره‌ جدید و سویه‌ مقبولی از نسل نوین و جوان‌تر از مدیران صنعت نفت کشور محسوب کرد. این اصفهانی خوشرو و خوش‌سخن تفاوت زیادی با چهره‌هایی دارد که اهالی رسانه قبلاً از یک مدیر اتوکشیده و اخموی نفتی سراغ داشته‌اند.

1403/08/12-05:09

گاز، برق و بنزین در صدر ناترازی‌ها هستند و به عنوان مثلثی بحران‌زا اقتصاد کشورمان را آزار می‌دهد؛

محاصره در ناترازی‌ها!

پکیجی از ناترازی‌ها کشور را محاصره کرده است. گاز، برق و بنزین در صدر ناترازی‌ها هستند و به عنوان مثلثی بحران‌زا و مرگبار اقتصاد تحریم شده و نحیف کشورمان را آزار می‌دهد.

1403/08/06-06:59
تاثیر تولید محتوا بر افکار جامعه و نقش سازمان‌های صنعتی در مقابله با جنگ نرم

در دنیای امروز، ما با جنگی نرم و غیرمستقیم مواجه هستیم؛ جنگی که هدف آن، تغییر باورها، هویت‌ها و ارزش‌های جامعه از طریق نفوذ رسانه‌ای و تولید محتوا است.

1403/08/06-05:54
راهکاری برای نجات صندوق‌های بازنشستگی و توسعه پایدار

دولت با دو چالش بسیار جدی مواجه است اول بحران کسری سرسام آور صندوق های بازنشستگی که فشار مالی بسیار شدیدی به دولت و اقتصاد ملی تحمیل می کند و دوم بحران مصرف بی رویه انرژی در کشور.

1403/07/12-08:37
صادرات گاز خام مقرون‌به‌صرفه‌تر از صادرات محصولات پتروشیمی!

در برنامه هفتم توسعه به پالایشگاه و پتروشیمی‌ها تکلیف شده که به ازای خوراکی که دریافت می‌کنند ۴۰ درصد از سود سالانه خود را در زنجیره ارزش سرمایه‌گذاری کنند.

1403/07/07-07:41
تولید مستقیم co2 خالص از نیروگاه‌ها و میلیاردها دلار ازدیاد برداشت نفت و گاز

چنانچه حجم نفت درجای میادین نفتی کشور را ۶۰۰میلیارد بشکه در نظر بگیریم با روش‌های معمولی و جاری برداشت حدود ۲۷ درصد از این سرمایه ملی بین نسلی قابل برداشت است در حالی که با روش‌هایی چون تزریق co2 به مخازن نفت می‌توان ضریب بازیافت نفت را ۵ تا ده درصد افزایش داد حتی اگر تزریق co2 در نیمی از مخازن نفت نیز اجرایی شود به مفهوم افزایش برداشت به میزان سه هزار میلیارد بشکه خواهد بود.

1403/06/28-02:24
مقایسه مصرف سوخت و سایر مزیت‌های هواپیما نسبت به خودروی شخصی/ ضرورت توسعه ناوگان هواپیمایی ایران

سالانه حدود 600 میلیون سفر بین استانی با خودروهای شخصی انجام می‌شود که اگر عمده سفرهای مسافت‌های 600 کیلومتر به بالا با هواپیما انجام شود مصرف سوخت کاهش قابل توجهی خواهد یافت از ترافیک و ازدحام خودرو در جاده‌ها و از کشته و مصدوم شدن هزاران نفر در سوانح جاده‌ای پیشگیری خواهد شد.

1403/06/20-04:48

قاچاق سوخت هم به ناترازی‌ها طعنه زد؛

سردرد ناترازی!

به بحران ناترازی‌ها، قاچاق سوخت را هم اضافه کنید. بر طبق برآوردها، قاچاق‌کنندگان سوخت سالی ۵ میلیارد دلار به ایران خسارت می‌زنند.

1403/06/17-07:29
مصرف لجام‌گسیخته انرژی در ایران

در سه دهه گذشته با خصوصی‌سازی صنعت پتروشیمی، پالایشگاه‌های نفت، صنعت فولاد، سیمان، معادن و...، دولت از درآمدهای این صنایع محروم شد و برای تأمین رفاه، توسعه کشور و هزینه‌های بهداشت و آموزش و نظامی و...، فقط انرژی (شامل نفت و فرآورده‌های نفتی و برق) به‌عنوان درآمد دولت باقی مانده است.

1403/06/02-07:48
راهکارهای کاهش ۳۰ درصدی مصرف گاز و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها

کل ذخایر گاز قابل برداشت ایران حدود 12 هزار میلیارد مترمکعب است، با گذشت زمان و با کاهش ذخیره میادین فشار گاز مخازن کاهش می‌یابد و میزان گاز قابل برداشت در هر سال کاهش خواهد یافت. احتمالا از 15 تا 20 سال آینده کل گاز قابل برداشت روزانه بین 350 تا 500 میلیون مترمکعب در روز خواهد بود.

1403/05/11-11:23
رشد ۹ درصدی انرژی‌های تجدیدپذیر

چرخ توسعه تجدیدپذیرها چندین سال است که با سرعت بیشتری به حرکت درآمده و بر اساس آخرین آمار انرژی تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تیرماه سال‌جاری نسبت به ماه گذشته ۹ درصد رشد داشت.

1403/05/10-09:10
دورنمای آژانس بین‌المللی انرژی از نفت منفی‌تر شد

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) با اشاره به منفی شدن رشد مصرف چین در سه ماهه دوم، پیش بینی کرد رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری و آینده به کمتر از یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

1403/04/23-07:29

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد؛

نظر مردم درباره دلیل ریشه‌ای چالش بنزین

جامعه هیچ‌گونه همسویی با گزاره ارزان بودن بنزین به عنوان ریشه مصرف بالای آن ندارد و دولت بعد نمی‌تواند به صرف همراه کردن مردم اقدام به افزایش قیمت بنزین کند، در واقع تا زمانی که مشکلاتی همچون خودروهای پرمصرف داخلی و قاچاق بنزین و ضعف حمل‌و‌نقل عمومی حل نشده، فکر کردن به افزایش قیمت آن، مورد اقبال مردم قرار نمی‌گیرد.

1403/04/13-08:07
اولویت دولت چهاردهم جهت افزایش بهره‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی

دولت سیزدهم در حوزه انرژی و تکمیل زنجیره ارزش اقدامات مثبتی انجام داده و دستاوردهایی داشت که باید در دولت بعدی ادامه یابد و اولویت اصلی دولت چهاردهم در حوزه انرژی باید افزایش بهره ‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی باشد.

1403/04/09-07:04
جستاری بر حقوق بین‌الملل محیط زیست دریایی و رژیم حقوقی دریای خزر در پرتو کنوانسیون‌های منطقه‌ای

مقدمه  دریا‌ها و اقیانوس‌ها همواره کانون‌ مهمی برای بقا، ارتباط و تحول در شاکله زندگی بشر بوده‌اند و از روزگار ابتدایی، بشر در استفاده و بهره‌گیری از این بستر غنیِ زمینی، تحت دو قسم منابع زنده آبزی (برای تأمین نیازهای غذایی) و منابع غیر زنده (معادن، نفت و گاز) و بعدتر دستیابی به کشتیرانی، ارتباط و حمل نقل دریایی، در خلال تمام فراز و نشیب‌ها چه ناشی از حوادث طبیعی و چه عملکرد انسانی از جمله طغیان‌ها و طوفان‌های دریایی، جنگ‌ها و شورش‌ها وام دار مواهب آبی ست. زیست انسانی و جانوری بر روی کره زمین مرهون دریاهاست که مسبب بارش و تنظیم‌گر آب و هوا بوده و با پوششی بالغ بر ۷۰ درصد از سطح زمین، پشتوانه تداوم حیات بر این کره خاکی محسوب می‌شود. برای حفاظت از این موهبت زمینی و تنظیم این گونه بهره‌برداری‌ها و برقراری نظم حقوقی در دریاها ایجاب شده است که قواعد و مقررات حقوقی وضع شوند تا بر اینگونه بهره‌برداری‌ها و تحصیل منافع حاکم باشند.  بر اساس این ضرورت بوده است که در دوران معاصر یک نظام حقوقی بین‌المللی (به عنوان جزئی از نظام حقوق بین‌الملل عمومی) شکل بگیرد که حقوق بین‌الملل دریاها نامیده شده است.

1403/03/26-07:28
تکمیل ۲۸.۵ میلیارد دلار طرح‌های ناتمام نفت‌وگاز در دولت شهید رئیسی

از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۱۳۲ طرح کلان ناتمام به ارزش ۲۸.۵ میلیارد دلار تکمیل و همچنین عملیات اجرایی ۵۰ طرح کلان جدید به ارزش ۴۷.۵ میلیارد دلار آغاز شده است.

1403/03/09-07:55
  • ...

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙