logo
1403/06/24
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه
تحلیل
مقایسه مصرف سوخت و سایر مزیت‌های هواپیما نسبت به خودروی شخصی/ ضرورت توسعه ناوگان هواپیمایی ایران

سالانه حدود 600 میلیون سفر بین استانی با خودروهای شخصی انجام می‌شود که اگر عمده سفرهای مسافت‌های 600 کیلومتر به بالا با هواپیما انجام شود مصرف سوخت کاهش قابل توجهی خواهد یافت از ترافیک و ازدحام خودرو در جاده‌ها و از کشته و مصدوم شدن هزاران نفر در سوانح جاده‌ای پیشگیری خواهد شد.

1403/06/20-04:48

قاچاق سوخت هم به ناترازی‌ها طعنه زد؛

سردرد ناترازی!

به بحران ناترازی‌ها، قاچاق سوخت را هم اضافه کنید. بر طبق برآوردها، قاچاق‌کنندگان سوخت سالی ۵ میلیارد دلار به ایران خسارت می‌زنند.

1403/06/17-07:29
مصرف لجام‌گسیخته انرژی در ایران

در سه دهه گذشته با خصوصی‌سازی صنعت پتروشیمی، پالایشگاه‌های نفت، صنعت فولاد، سیمان، معادن و...، دولت از درآمدهای این صنایع محروم شد و برای تأمین رفاه، توسعه کشور و هزینه‌های بهداشت و آموزش و نظامی و...، فقط انرژی (شامل نفت و فرآورده‌های نفتی و برق) به‌عنوان درآمد دولت باقی مانده است.

1403/06/02-07:48
راهکارهای کاهش ۳۰ درصدی مصرف گاز و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها

کل ذخایر گاز قابل برداشت ایران حدود 12 هزار میلیارد مترمکعب است، با گذشت زمان و با کاهش ذخیره میادین فشار گاز مخازن کاهش می‌یابد و میزان گاز قابل برداشت در هر سال کاهش خواهد یافت. احتمالا از 15 تا 20 سال آینده کل گاز قابل برداشت روزانه بین 350 تا 500 میلیون مترمکعب در روز خواهد بود.

1403/05/11-11:23
رشد ۹ درصدی انرژی‌های تجدیدپذیر

چرخ توسعه تجدیدپذیرها چندین سال است که با سرعت بیشتری به حرکت درآمده و بر اساس آخرین آمار انرژی تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تیرماه سال‌جاری نسبت به ماه گذشته ۹ درصد رشد داشت.

1403/05/10-09:10
دورنمای آژانس بین‌المللی انرژی از نفت منفی‌تر شد

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) با اشاره به منفی شدن رشد مصرف چین در سه ماهه دوم، پیش بینی کرد رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری و آینده به کمتر از یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

1403/04/23-07:29

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد؛

نظر مردم درباره دلیل ریشه‌ای چالش بنزین

جامعه هیچ‌گونه همسویی با گزاره ارزان بودن بنزین به عنوان ریشه مصرف بالای آن ندارد و دولت بعد نمی‌تواند به صرف همراه کردن مردم اقدام به افزایش قیمت بنزین کند، در واقع تا زمانی که مشکلاتی همچون خودروهای پرمصرف داخلی و قاچاق بنزین و ضعف حمل‌و‌نقل عمومی حل نشده، فکر کردن به افزایش قیمت آن، مورد اقبال مردم قرار نمی‌گیرد.

1403/04/13-08:07
اولویت دولت چهاردهم جهت افزایش بهره‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی

دولت سیزدهم در حوزه انرژی و تکمیل زنجیره ارزش اقدامات مثبتی انجام داده و دستاوردهایی داشت که باید در دولت بعدی ادامه یابد و اولویت اصلی دولت چهاردهم در حوزه انرژی باید افزایش بهره ‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی باشد.

1403/04/09-07:04
جستاری بر حقوق بین‌الملل محیط زیست دریایی و رژیم حقوقی دریای خزر در پرتو کنوانسیون‌های منطقه‌ای

مقدمه  دریا‌ها و اقیانوس‌ها همواره کانون‌ مهمی برای بقا، ارتباط و تحول در شاکله زندگی بشر بوده‌اند و از روزگار ابتدایی، بشر در استفاده و بهره‌گیری از این بستر غنیِ زمینی، تحت دو قسم منابع زنده آبزی (برای تأمین نیازهای غذایی) و منابع غیر زنده (معادن، نفت و گاز) و بعدتر دستیابی به کشتیرانی، ارتباط و حمل نقل دریایی، در خلال تمام فراز و نشیب‌ها چه ناشی از حوادث طبیعی و چه عملکرد انسانی از جمله طغیان‌ها و طوفان‌های دریایی، جنگ‌ها و شورش‌ها وام دار مواهب آبی ست. زیست انسانی و جانوری بر روی کره زمین مرهون دریاهاست که مسبب بارش و تنظیم‌گر آب و هوا بوده و با پوششی بالغ بر ۷۰ درصد از سطح زمین، پشتوانه تداوم حیات بر این کره خاکی محسوب می‌شود. برای حفاظت از این موهبت زمینی و تنظیم این گونه بهره‌برداری‌ها و برقراری نظم حقوقی در دریاها ایجاب شده است که قواعد و مقررات حقوقی وضع شوند تا بر اینگونه بهره‌برداری‌ها و تحصیل منافع حاکم باشند.  بر اساس این ضرورت بوده است که در دوران معاصر یک نظام حقوقی بین‌المللی (به عنوان جزئی از نظام حقوق بین‌الملل عمومی) شکل بگیرد که حقوق بین‌الملل دریاها نامیده شده است.

1403/03/26-07:28
تکمیل ۲۸.۵ میلیارد دلار طرح‌های ناتمام نفت‌وگاز در دولت شهید رئیسی

از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۱۳۲ طرح کلان ناتمام به ارزش ۲۸.۵ میلیارد دلار تکمیل و همچنین عملیات اجرایی ۵۰ طرح کلان جدید به ارزش ۴۷.۵ میلیارد دلار آغاز شده است.

1403/03/09-07:55
شمشیر دولبه تولید و مصرف انرژی و حلقه مفقوده مصرف بهینه

ناترازی در همه ابعاد انرژی به پرچالش‌ترین مسئله اقتصاد کشور مبدل شده است. این مهم اکنون در بنزین، گاز و برق بیش از پیش نمایان شده و بیم آن می‌رود که از یک مسئله به بحرانی عظیم در اقتصاد کشور تبدیل گشته و منابع درآمدی کشورمان را ببلعد.

1403/02/29-01:24
سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم‌تدبیری مجلس و شهرداری

ستون فقرات حمل‌ونقل عمومی در همه دنیا عبارتند از اتوبوس و خطوط ریلی، بین ۶۰ تا ۷۵درصد جابجایی مسافرین در شهرهای بزرگ جهان از جمله استامبول، دهلی، کراچی، شانگهای، نیویورک، بمبئی، توکیو و سایر کلانشهرهای جهان توسط خطوط ریلی و اتوبوس انجام می‌شوند و تهران تنها شهر بزرگ جهان است که حدود ۷۰ درصد حمل‌و‌نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد.

1403/02/29-01:21
گاز ایران به دهلی می‌رسد؟

برای اجرای خط لوله گاز تا هند باتوجه به اینکه باید از مسیرهای عمیق اقیانوس عبور کنیم؛ کشتی‌هایی که می‌توانند این خطوط لوله را کف دریا کار بگذارند تعدادشان بسیار اندک است و تحریم به نوعی مانع اصلی برای استفاده از خدمات آنها است.

1403/02/22-07:12

آمارهایی در خدمت گاز طبیعی؛

وابستگی 40 درصدی برق جهان به گاز

آخرین داده‌های منتشر شده از سوی نهادهای بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد منبع حدود 40 درصد از تولید برق جهان، گاز طبیعی است. یک وابستگی بزرگ به این انرژی.

1403/02/01-06:55
کدام کشورها بزرگترین منابع طبیعی را دارند؟

ایران با داشتن منابع طبیعی به ارزش ۲۷.۳ تریلیون دلار، در میان کشورهایی است که بزرگترین منابع طبیعی را در جهان دارند.

1403/01/18-07:30
پارس جنوبی؛ رقابت جدی ایران و قطر در برداشت گاز

قطر این کشور کوچک حوزه خلیج فارس چندی پیش از طرح جدید خود برای افزایش برداشت از میدان گازی مشترک با ایران رونمایی کرد، طرحی که در نگاه اول زنگ های خطر را برای ایران به صدا در خواهد آورد.

1402/12/19-07:23
تاخیرها و اثرات آن در پروژه‌های نفت و گاز

چکیده: تاخیرها در پروژه‌های نفت و گاز یک مشکل رایج است که می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها، کاهش سودآوری و حتی شکست پروژه شود. این تاخیرها می‌تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر ذینفعان پروژه، از جمله پیمانکاران، کارفرمایان، جامعه و اقتصاد کشور به طور کلی داشته باشد. مهمترین منشاهای تاخیر در اجرای پروژه‌ها عبارت است از: • مشکلات فنی • عدم تجربه تیم کارفرما • تبیین و تعریف نادرست پروژه • نداشتن ارتباط بین ذینفعان • مشکلات مدیریتی با اتخاذ اقدامات مناسب، می‌توان از تاخیرها در پروژه‌های نفت و گاز جلوگیری کرد و احتمال موفقیت پروژه را افزایش داد، برخی از این اقدامات عبارتند از: • انجام مهندسی پایه و تفصیلی دقیق • برآورد دقیق احجام کاری، قیمت و زمان انجام کار • ایجاد بسته‌های کاری متناسب با امکانات کارفرما و پیمانکار • تهیه اسناد مناقصه دقیق و همراه با وضوح • انتخاب پیمانکار مناسب و متناسب با بسته کاری • انتخاب قرارداد مناسب و متناسب با بسته کاری • شناسایی صحیح ریسک‌ها و برنامه‌ریزی برای مدیریت آنها • ایجاد برنامه زمان بندی انعطاف‌پذیر • تخصیص منابع کافی و متخصص • ایجاد ارتباط موثر با ذینفعان

1402/12/12-07:39
بررسی مدیریت بهینه تامین پایدار مصرف گاز با نگاه به تجربیات جهانی

مدل مصرف انرژی در بخش خانگی ایران تقریبا در تمام جهان فاقد مشابه است. ما در ایران گاز را تقریبا مستقیم از میدان گازی و بعد از فرآیند پالایش گاز به خانه‌های مردم آورده و بدون ایجاد هیچ نوع محدودیتی در میزان مصرف شهروندان امکان استفاده از گاز طبیعی برای مصارف پخت و پز و گرمایش را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

1402/12/07-11:34
‌هفت‌‌خان‌ِ قراردادهای نفتی کِی در کشور تمام می‌شود؟

بررسی مراحل صدور مجوز برای امضای یک قرارداد نفتی نشان می‌دهد در خوشبینانه‌ترین حالت حداقل 26 ماه زمان نیاز است تا این قرارداد توسط مجموعه‌های خارج از وزارت نفت مورد بررسی و تایید قرار گیرد.

1402/11/23-07:05
اجرای ۵ پروژه برای تقویت شبکه گاز شمال - شمال‌ شرق کشور

هوای شمال و شمال‌شرق ایران در فصل زمستان بسیار سرد است. مردم نیاز به منبع انرژی دارند و این انرژی از راهی بسیار دور و با سختی‌های فراوان به‌دست آنها می‌رسد. برای رساندن گاز از عسلویه به شهرستان‌های شمال و شمال‌ شرق کشور، چاره‌ای جز احداث خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز وجود ندارد. این مناطق عمدتاً پرجمعیت هستند و مصرف هم مثل همیشه بالاست.

1402/11/07-06:44
  • ...

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙