logo
1404/06/19
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

همدلی، همگرایی و واگذاری کار به کاردان، نیاز اساسی مسئولان و مردم برای خروج از بحران بزرگ در خوزستان

همدلی، همگرایی و واگذاری کار به کاردان، نیاز اساسی مسئولان و مردم برای خروج از بحران بزرگ در خوزستان

آری! متاسفانه دارندگان ذخیره گاه اصلی انرژی کشور به دلیل کمبود آب و برق در حال سپری کردن سخت‌ترین روزهای زندگی خود می باشند و شوربختانه ناکارآمدی و فساد مدیران دولتی این ناترازی را به حد بالای خود رسانده است. ما برای خروج از این بحران موجود و اما سخت از طرفی نیازمند انتصاب مدیران متخصص، متعهد و با تجربه بوده و از طرفی دیگر به شدت نیازمند همدلی، همگرایی بین مردم مظلوم منطقه و سران حاکمیتی بوده و نیازمند واگذاری کار به افراد کاردان و صاحب صلاحیت می باشیم. 
خوزستان در حوزه‌های انرژی، محیط زیست ، آب و برق در شرایط ابر بحران قرار گرفته است.هرچند عوامل مهمی همچون سیاست‌های اشتباه انتقال آب، ترک فعل مدیران سازمان‌های مرتبط با انرژی استان و کشور (همچون آب و برق، جهاد کشاورزی، محیط زیست، برق، آب و فاضلاب و وزارت کشور و ...) قصور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه کمیسیون انرژی مجلس در وضع به وجود آمده که حال استان خوزستان را بد کرده است، نقش اساسی دارد، اما نباید واقعیت‌های دیگر را نیز فراموش کرد. کشور پنجمین سال خشکسالی را تجربه می کند، طبق اظهارات مسئولان وزارت نیرو به جز یک استان کشور یعنی مازندران، تمامی استان‌های کشور با کمبود آب و انرژی، مخصوصا برق روبرو هستند به طوری که طی دو هفته‌ گذشته شهروندان تهرانی از قطع مکرر و بدون برنامه آب و برق به شدت گله‌مند می‌باشند. تسویه حساب‌های سیاسی به دلایلی همچون مخالفت جناحی با دولت، پست و منصب نگرفتن، مخالفت‌های شخصی یا گروهی با مدیران استانی و البته مواضع دیگر نه تنها نتایج ایجابی موجب خواهد شد بلکه به نتایج سلبی‌ای که می‌تواند منجر به تبعات منفی امنیتی، اجتماعی و … گردد ختم خواهد شد.
خوزستان هم‌اکنون نیازمند همت مسئولان، مدیران نمایندگان استان بوده و نیازمند راهکارهایی برای خروج استان و مردمش از شرایط فوق بحرانی که گرفتارش شده‌اند می‌باشند. بحران انرژی خصوصا ناترازی برق و آب زندگی را برای مردمان سراسر این استان که نقش اول را در هشت سال دفاع مقدس داشته و در راه میهن و اسلام بیشترین هزینه را متحمل شده‌اند، بسیار سخت کرده است و اگر تدابیری که منجر به بهبود اوضاع از سوی مدیران محلی و دولتی شود، اتخاذ نگردد، قطع به یقین شرایط را سخت‌تر کرده و ممکن است از نظر امنیتی و اجتماعی اوضاع از کنترل دولت خارج شود.ما برای خروج از این بحران بزرگ نیازمند سپردن امور انرژی به متخصصانِ با تجربه و متعهد می‌باشیم چرا که علیرغم وجود نیروهای کارآمد و باتجربه در استان و در اکثریت موارد با دخالت مسئولان سیاسی و امنیتی و به‌ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، افراد شایسته و توانمند از سمت‌های کلیدی انرژی استان حذف و ناکارآمدان منتسب به این گروه‌ها این سمت‌ها را تصرف عدوانی کرده‌اند. دولت موظف است با اعزام گروه بازرسی کارشناسی، مدیران ارشد و میانی استان خوزستان در حوزه انرژی را اسکن و در دم مدیران ناکارآمد را برکنار و متخصصان را با تبعیت از اصل شایسته‌سالاری منصوب نماید، چرا که ما به مردم وعده دادیم در انجام امورات به متخصص مراجعه خواهیم کرد. سدهای کشور در بحرانی ترین شرایط خود طی چند دهه اخیر به سر می‌برند، تصاویری در فضای مجازی دست به دست می‌شود که سد کرج شاید کمتر از ده درصد ظرفیت خود آب دارد و البته حدود 80 درصد سدهای کشور ظرفیتی در حد 20 تا 25 درصد گنجایش خود آب دارند.هیچ کس از شرایط بوجود آمده و در تنگنا قرار گرفتن مردم خوزستان راضی نیست، اما برای عبور از شرایط فوق بحرانی در استان امروز هیچ موضوعی همچون همدلی، همگرایی و همراهی نمی‌تواند راهگشا بوده باشد. دولت برای بهبود وضع موجود حتما باید نظام شایسته‌سالاری را در انتصاب مدیران نصب‌العین قرار دهد.


کد مطلب : 80350
موضوع : رویکرد
تاریخ : 1404/06/15-07:08
موئلف : امید وطن‌خواه، تحلیلگر ارشد مدیریت استراتژیک حوزه انرژی

یادداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یادداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙