با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین مدیریت اکتشاف و شرکت نفت فلات قاره ایران؛
فعالیتهای اکتشافی در خلیجفارس پس از ۵ سال وقفه آغاز میشود
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، در ادامه دو قرارداد تامین دکل حفاری دریایی و یک الحاقیه افزایش تعداد دکل خشکی نیز بین مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و روحالله عبدی، سرپرست شرکت حفاری شمال امضا شد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این مراسم با بیان اینکه این مدیریت از سال ۱۳۹۸ تاکنون هیچگونه فعالیت حفاری اکتشافی در دریا نداشته است، گفت: با امضای قراردادها تامین دکل برای نخستین بار در دولت چهاردهم و پس از پنج سال وقفه، فعالیتهای اکتشافی در بخش دریا آغاز میشود.
سیدمحیالدین جعفری با اشاره به اینکه گستره فعالیت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بهاندازه گستره جغرافیایی کشور است، گفت: در انجام مطالعات زمینشناسی، ژئوفیزیک و حفاری از گذشته بهدلیل محدودیتهایی که در تامین دکل وجود داشت، تمرکز این مدیریت بر بخش خشکی بود.
وی با بیان اینکه از برنامه دوم توسعه تاکنون میانگین دکل حفاری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ۶ دکل در سال است، افزود: امروز با مساعدت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مقرر است این تعداد افزایش یابد و هماکنون شرکت هلدینگ انرژی سینا با تامین پنج دکل خشکی و یک دکل دریایی ۷۰ درصد دکلهای خشکی و دکل دریایی این مدیریت را تامین میکند، همچنین نزدیک به ۷۰ درصد بودجه حفاری در بخش حفاری اکتشاف به این هلدینگ اختصاص دارد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به تفاهمنامه همکاری با شرکت نفت فلات قاره ایران اشاره و بیان کرد: در قالب این تفاهمنامه و با توجه به زیرساختهای موجود، فعالیتهای اکتشافی مشترکی را با این شرکت انجام خواهیم داد که لرزهنگاری میدان نصرت یکی از این پروژههای مشترک است.
جعفری با بیان اینکه از ظرفیت شرکتهای تابع شرکت ملی نفت ایران برای توسعه اکتشاف استفاده خواهیم کرد، گفت: در تلاشیم تعداد دکلهای حفاری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران را به ۱۲ دکل حفاری افزایش دهیم. با افزایش دکلها سرعت کشف در بخش دریا و خشکی دو برابر و زمان کشف میدانهای جدید کوتاهتر میشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت هلدینگ انرژی سینا بهزودی کار خود را در بخش حفاری اکتشافی دریا در خلیج فارس آغاز میکند، گفت: با توجه به تواناییهایی که این هلدینگ در بخش مالی، تجهیزاتی و نیروی انسانی دارد، امیدواریم در بخش ژئوفیزیک هم ورود کند و با همکاری یکدیگر بتوانیم به موفقیتهای بیشتری در این حوزه دست یابیم.