logo
1404/02/07
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

نگاه نمایندگان خانه ملت به قراردادهای فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی؛

بارقه امید

بارقه امید

رمضانعلی سنگدوینی
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس 
فشارافزایی از نان شب واجب‌تر است. بیش از ۹۵ درصد بخش‌های صنعتی، تجاری و خانگی از گاز طبیعی استفاده می‌کنند، از این رو گاز طبیعی نخستین سوخت راهبردی کشور است. این وابستگی به گاز نه‌تنها در تأمین انرژی داخلی، بلکه در تأمین نیازهای صادراتی نیز حائز اهمیت است. پارس جنوبی بالای ۷۵ درصد از انرژی کشور را تأمین می‌کند، در چنین شرایطی حفظ و نگهداری میدان‌ها در زمان بهره‌برداری، از اولویت‌های مهم به‌شمار می‌آید که در این خصوص فشارافزایی اهمیت ویژه‌ای دارد. این موضوع نه‌تنها به حفظ منابع انرژی کمک می‌کند، بلکه به افزایش ظرفیت تولید گاز و کاهش وابستگی به واردات انرژی نیز منجر خواهد شد. در صورتی که فشارافزایی نشود، میدان از بین می‌رود، بنابراین فشارافزایی بسیار حائز اهمیت است، به‌طوری که برخی معتقدند از نان شب هم واجب‌تر است. باید فشارافزایی اولویت اول وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باشد، در برنامه هفتم توسعه به موضوع فشارافزایی توجه شده است از این جهت که بخش خصوصی با دولت همراهی و همکاری کند. از آن طرف نیز باید شرکت ملی نفت ایران از ظرفیت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی استفاده کند، همچنین باید صندوق توسعه ملی از طریق اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران کمک کند. راه نجات کشور تقویت بخش خصوصی است که می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری کند و کشور را از این بحران نجات دهد. با توجه به چالش‌های اقتصادی کنونی، مشارکت فعال بخش خصوصی می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در پروژه‌های انرژی شود.
محمد رشیدی
عضو هیئت رئیسه مجلس 
اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی نیاز جدی کشور است و امضای قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی بارقه امیدی برای عبور از مشکلات عمیق اقتصادی ایجاد کرد. از آنجا که بیشتر چاه‌های گازی در خلیج‌ فارس واقع شده‌اند، تقریبا فاصله ۱۰۰ کیلومتری با عسلویه و پلتفرم‌های فشارافزایی دارند، این در حالی است که تحقق نیافتن فشارافزایی و افت فشار گاز می‌تواند به بلااستفاده شدن این چاه‌ها به‌طور کل منجر شود، بنابراین فشارافزایی نیاز جدی کشور است، البته مهندسان داخلی توان تحقق آن را دارند، با وجود این تأمین منابع کلان آن مسئله‌ای است که باید برای آن برنامه داشت. فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد و مسئولان وزارت نفت برای دریافت ۱۵ میلیارد دلار آن با صندوق توسعه ملی رایزنی کرده‌اند. فشارافزایی موضوع بسیار مهمی است که باید در اسرع‌ وقت انجام شود، زیرا مصرف روزانه ۸۷۰ میلیون مترمکعب در اوج پیک، به‌طور حتم ما را در آینده نزدیک با مشکلات عمیق اقتصادی و اجتماعی روبه‌رو خواهد کرد. از انعقاد قراردادها برای فشارافزایی از سوی مسئولان وزارت نفت خوشحال هستیم و بهتر آنکه این کار از سوی متخصصان داخلی صورت می‌گیرد، البته امید است در فاصله زمانی کوتاهی فاز دوم توسعه فشارافزایی نیز آغاز شود تا سال‌های آینده دچار ناترازی جدی‌تر گاز نشویم. 
محمد بیات
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس 
استفاده از توانمندی‌های داخلی در پروژه فشارافزایی پارس جنوبی، گامی مؤثر برای تحقق شعار امسال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم، رونق صنایع، اشتغال و امیدافزایی است. ناترازی انرژی در حوزه گاز زیاد است، بنابراین باید اهتمام ویژه‌ای برای رفع آن در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و زیرساخت‌ها داشت. این ناترازی نه‌تنها بر اقتصاد کشور تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه می‌تواند به ایجاد بحران‌های جدی در تأمین انرژی منجر شود. با اجرای پروژه فشارافزایی پارس جنوبی، تولید افزایش می‌یابد، از این رو با افزایش فشار در میدان‌های گازی، امکان استخراج بیشتر گاز فراهم می‌شود که به‌نوبه خود می‌تواند به تأمین نیازهای داخلی و همچنین افزایش صادرات کمک کند. این پروژه به‌عنوان یک راهکار کلیدی همسو با تأمین انرژی مورد نیاز صنایع و مصرف‌کنندگان خانگی عمل می‌کند و می‌تواند به کاهش وابستگی کشور به واردات انرژی کمک کند. تقویت امنیت انرژی از دیگر ویژگی‌های مثبت اجرای این پروژه است و با افزایش تولید و تنوع منابع، ایران می‌تواند به تأمین پایدار انرژی برای صنایع و مصرف‌کنندگان داخلی کمک کند و وابستگی به واردات انرژی را کاهش دهد. این موضوع به‌ویژه در شرایط کنونی که بازار جهانی انرژی تحت تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی قرار دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طبق گزارش‌های مطرح‌شده، بیش از ۷۰ درصد از ملزومات طرح با استفاده از توانمندی شرکت‌ها، پیمانکاران سازندگان و تأمین‌کنندگان داخلی تأمین می‌شود. این اقدام گامی مؤثر در تحقق شعار امسال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم، رونق صنایع، اشتغال و امیدافزایی است.
روح‌الله متفکرآزاد
عضو هیئت رئیسه مجلس 
طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی اتفاق بزرگی است که عایدی بالایی را از نظر اقتصادی نصیب کشور می‌کند. با امضای این قراردادها اتفاق مبارکی رخ داد که هم جزو تکالیف برنامه توسعه بود و هم یکی از وعده‌های وزیر نفت دولت چهاردهم محسوب می‌شد که خوشبختانه محقق شد. طبق گفته مسئولان ارزش این قراردادها حدود ۱۷ میلیارد دلار است که با اجرای آن زمینه اشتغال ۱۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم می‌شود و عایدی بالایی را نصیب کشور می‌کند. از دولت و وزارت نفت می‌خواهم همانند امروز در طول اجرایی شدن این قراردادها نیز با تمام انرژی کار و فعالیت کنند و بدانند که مجلس شورای اسلامی به‌ویژه کمیسیون انرژی هر کمکی بتواند برای به‌سرانجام رسیدن این طرح انجام می‌دهد.


کد مطلب : 79965
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1404/01/16-07:49
موئلف : تهیه و تنظیم: اسماعیل مددی طائمه

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙