logo
1403/09/21
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی پل ارتباطی بین استراتژی‌های کلان شرکت است

مهندس حمیدرضا بختیاری مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت پتروایران به مناسبت بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، وظایف، مسئولیت‌ها و اقدامات این مدیریت را تشریح کرد.


لطفا در مورد وظایف و ماموریت‌های مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی توضیح دهید؟
مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی در هلدینگ توسعه پتروایران مسئولیت تدوین استراتژی‌های کلان سازمانی و ایجاد هماهنگی بین ارکان مختلف سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه در راستای پیاده‌سازی این استراتژی‌ها و دستیابی به اهداف تعیین شده را بر عهده دارد. 
به این منظور و جهت اطمینان از هم‌راستایی فعالیت‌های مدیریت های مختلف شرکت و همچنین شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ با اهداف تعیین شده و ایجاد هم افزایی در زنجیره ارزش سازمان، چهار دپارتمان مدیریت برنامه ریزی استراتژیک، مدیریت برنامه‌ریزی و کنترل پروژه، مدیریت بودجه‌بندی، کنترل هزینه و ریسک و مدیریت برنامه‌ریزی کالا، ذیل مدیریت برنامه ریزی تلفیقی سازماندهی شده‌اند و به صورت مستمر نسبت به پایش عملکرد پروژه های سازمانی در مقایسه با برنامه های کلان سازمان اقدام نموده و براین اساس گزارشات تحلیلی جهت  بهره برداری ذینفان کلیدی سازمان ارائه می‌نمایند.


نقش مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی در پیشبرد برنامه‌های شرکت چیست؟
مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی به عنوان یک پل ارتباطی بین استراتژی‌های کلان شرکت و اقدامات عملی در سطوح مختلف سازمان عمل می‌کند. این ارتباط باعث اطمینان مدیریت ارشد هلدینگ از اجرای هماهنگ و موثر برنامه‌ها، استفاده بهینه از منابع و تحت کنترل بودن ریسک‌ها جهت دستیابی به اهداف سازمان در محیط پویا و پیچیده کسب و کار می‌شود. این مدیریت به صورت مستمر نسبت به رصد و پایش ریسک‌ها و تغییرات محیطی اقدام نموده و گزارش‌های تحلیلی جهت تصمیم‌سازی برای مدیران ارشد سازمان جهت مواجهه با تغییرات و ریسک‌ها  تهیه و ارائه  و تصمیمات اتخاذ شده مدیریت را در سازمان و شرکت‌های تابعه جاری‌سازی می‌کند.
همچنین مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی با نگاه به آخرین تغییرات در محیط کسب‌و‌کار و مطالعه روندها و سیاست‌های کلی کشور عزیزمان نسبت به ایجاد دفتر مدیریت پروژه و اصلاح فرایندهای سازمانی اقدام نموده تا ضمن مدیریت یکپارچه و چابک پروژه‌های سازمان، آمادگی لازم را جهت مواجهه با تغییرات محیطی و ورود به کسب‌و‌کارهای جدید داشته باشد و در این راستا در سال گذشته موفق به اخذ گواهینامه مدیریت پروژه (ISO21502-2020) شده است.


نحوه اولویت‌بندی، برنامه‌ریزی و تخصیص منابع برای پروژه‌ها در شرکت به چه صورت انجام می‌شود؟
با توجه به محدودیت همیشگی منابع و رقابت بین پروژه‌های مختلف جهت برخورداری حداکثری از منابع، فرایند اولویت‌بندی منابع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی تلاش می‌کند با در نظر گرفتن استراتژی‌های کلان سازمانی و اهداف میان‌مدت و بلند‌مدت تعریف شده، همچنین با در نظر گرفتن ریسک‌های پیش‌رو نسبت به اولویت‌بندی منابع سازمانی اقدام نماید. به این منظور دپارتمان  بودجه‌بندی، کنترل هزینه و ریسک، ذیل مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی، نسبت به تدوین بودجه‌های سالیانه برای پروژه‌های هلدینگ اقدام و دستیابی به اهداف تعیین شده را در دوره‌های سه‌ماهه پایش می‌نماید و بر اساس نتایج بدست آمده در صورت نیاز نسبت به بازنگری برنامه و بودجه مبادرت می‌ورزد.


در پایان اگر نکته‌ای باقی مانده است بفرمایید؟
ارتباط موثر و هماهنگی، کلید اصلی دستیابی به موفقیت در پیاده‌سازی اهداف و استراتژی‌های سازمانی است و مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی به عنوان زنجیر ارتباطی بین مدیریت‌های مختلف باعث می‌شود همه ارکان سازمان از اهداف و استراتژی‌های شرکت آگاه شده و در راستای دستیابی به آنها تلاش نمایند و این مهم بدون شک با وجود روحیه همکاری در سایر مدیریت‌ها و حمایت‌های مدیریت ارشد سازمان امکان‌پذیر شده است.


کد مطلب : 29710
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/02/20-12:25

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙