دید مثبت نمایندگان مجلس به برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز؛
گوی و میدان در اختیار بخش خصوصی

رمضانعلی سنگدوینی
نایب رئیس کمیسیون انرژی
برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز فرصتی برای فراهم کردن اعتماد بخش خصوصی است تا به عرصه سرمایهگذاری و بهرهبرداری و توسعه پروژههای نفت و گاز ورود کند. از ۱۷ سال پیش، پیام حضرت آقا در خصوص اهمیت بخش خصوصی، تولید و اقتصاد به گوش می رسد و برگزاری این رویداد در این زمینه گامی مثبت است چرا که می تواند بخش خصوصی را به سمت سرمایهگذاری پایدار سوق دهد. در این رویداد، باید محیطی فراهم شود که بخش خصوصی با اعتماد کامل بتواند در پروژههای نفت و گاز سرمایهگذاری کند؛ چرا که اطمینان از بهره برداری موفق و کسب منافع، محرک اصلی ورود سرمایهگذاران است. بخش خصوصی با ایجاد اشتغال، جلوگیری از خروج ارز و افزایش صادرات، نقشی کلیدی در تحول صنعت دارد. اگر اعتماد لازم در میان سرمایهگذاران ایجاد و تضمین شود که سرمایه در کوتاه مدت به ثمر خواهد نشست، بدون شک موفق خواهیم بود. این رویداد در جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی تأثیرگذار است. برای تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید، چاره ای جز مشارکت مردم و بخش خصوصی نداریم. هرچه بخش خصوصی اعتماد بیشتری به فضای سرمایهگذاری داشته باشد، سرمایه اش را وارد پروژه ها خواهد کرد و بدین ترتیب، تولید افزایش یافته و مشکلات موجود در حوزه ناترازی ها و انرژی بهبود خواهد یافت.
غلامرضا دهقان ناصرآبادی
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی
رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران بهعنوان گامی مؤثر در سال سرمایهگذاری برای تولید است و معرفی زمینههای سرمایهگذاری، موجبات جذب سرمایه در حوزههای مختلف صنعت نفت و گاز و صنایع بالادستی را فراهم میکند. مقام معظم رهبری سال جدید را سال سرمایهگذاری برای تولید معرفی کردهاند، به همین منظور وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران رویدادی با هدف معرفی فرصتهای سرمایهگذاری برگزار میکنند که میتواند تأثیر قابل توجهی در افزایش تولید و جلوگیری از هدررفت گازهای همراه که عامل آلودگی هواست، داشته باشد. با معرفی زمینههای سرمایهگذاری، سرمایهگذاران در حوزههای مختلف صنعت نفت و گاز و صنایع بالادستی وارد میشوند و این موضوع به افزایش تولید کمک میکند. در نتیجه افزون بر جبران ناترازیهای موجود در حوزه انرژی، شاهد رشد اقتصادی قابل توجهی خواهیم بود. اگر با برنامهریزی دقیق و کارشناسی در حوزه بالادست نفت و گاز پیش برویم، میتوانیم زمینههای مناسبی را برای جذب سرمایهگذاری به خصوص در زمینه صنعت نفت و گاز فراهم کنیم. برگزاری این رویداد گامی مؤثر در سال سرمایهگذاری برای تولید است که نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور ایفا میکند.
موسی احمدی
رئیس کمیسیون انرژی مجلس
با رفع موانع و ایجاد فضای اعتماد، سرمایهگذاران در صنعت نفت و گاز حضور مؤثری خواهند داشت.یکی از موضوعات مهم و اولویتهای اصلی کمیسیون انرژی، تحقق شعار سال از سوی مقام معظم رهبری با محوریت سرمایهگذاری برای تولید است. مکاتباتی با وزارتخانههای مرتبط داشتهایم تا طرحها و برنامههای سرمایهگذاری در زمینه تولید به کمیسیون معرفی شود و به لحاظ برنامهریزی و بودجه حمایت لازم صورت گیرد. رویکرد امسال کمیسیون و مجلس بر این اساس است که جذب سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز از طریق ایجاد اعتماد به سرمایهگذاران تحقق یابد، اگر بتوانیم این اعتماد را ایجاد کنیم، آنها ترجیح خواهند داد سرمایه خود را به جای نگهداری در بانک یا منزل، در صنعت نفت و گاز بهکار گیرند و به این ترتیب هم سرمایهگذاری و هم درآمدزایی ایجاد شود. با ایجاد فضای اعتماد، سرمایهگذار حضور مؤثری خواهد داشت. دستگاههای اجرایی و تسهیلگری نیز مطابق با بیانیه مقام معظم رهبری، باید سرعتدهی به روندها و رفع موانع را در دستور کار قرار دهند. این اقدام در هر دو بخش بالادستی و پاییندستی نفت و گاز جاذبه لازم را برای جذب سرمایه فراهم میکند. کمیسیون انرژی در زمینه تسهیلگری، رفع موانع و تدوین قوانین حمایتی، اقدامهای لازم را در جهت ایجاد زمینه مناسب برای سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز انجام خواهد داد.
امیر توکلی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس
جذب سرمایهگذاری در بخش بالادستی نفت و گاز راهکاری مؤثر برای حل بحران ناترازی انرژی کشور است. هدف اصلی رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» تعریف طرحهای مشخص برای سرمایهگذاریهای سودآور در حوزه انرژی است، شرکت ملی نفت ایران با ساماندهی این رویداد توانسته زمینه شناسایی و معرفی بیش از ۲۰۰ پروژه در بخش بالادستی نفت و گاز را فراهم کند که گامی مهم در راستای جذب سرمایه محسوب میشود. یکی از خلأهای همیشگی ما، عدم هدایت صحیح سرمایههای سرگردان در کشور است؛ سرمایههایی که یک روز در بازار ارز و روز دیگر در طلا جریان مییابد و اگر بتوانیم مسیر شفاف، امن و سودآوری را برای سرمایهگذاران چه خرد و چه کلان، تعریف کنیم، با ارائه ضمانتهای اجرایی، میتوانیم این منابع را به سوی پویایی اقتصاد و توسعه صنعت نفت و انرژی هدایت کنیم. هماکنون برای رفع ناترازی گاز به حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز داریم. در حالی که منابع مالی در جامعه وجود دارد، اما بهدلیل نبود مسیر مشخص و اعتمادسازی، این سرمایهها جذب بخش مولد نمیشوند. اگر بتوانیم این سرمایهها را بهدرستی هدایت و بازی چندوجهی تأمین مالی را مدیریت کنیم، هم سرمایهگذار و هم اقتصاد ملی منتفع میشوند، نتیجه این روند، تحقق شعار سال و در نهایت رفع کسریهای مزمن در بخش انرژی خواهد بود؛ کسریهایی که امروز به یکی از موانع جدی پیش روی توسعه صنعتی کشور تبدیل شدهاند.
زینب قیصری
رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس
مدتها منتظر معرفی بستههای سرمایهگذاری وزارت نفت بودیم تا سرمایهگذاران بتوانند با بررسی اقتصادی، برای ورود به پروژهها در قالب فردی، مشارکتی یا کنسرسیومی تصمیمگیری کنند. شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» با ماهیت صنعت نفت و گاز کاملاً مطابقت دارد، با توجه به منابع عظیم نفت و گاز کشور، تمرکز بر سرمایهگذاری در بخش بالادستی، اقدامی پیشران برای توسعه کل زنجیره ارزش محسوب میشود. رویداد تحول میتواند مسیر پیشرو برای تکمیل این زنجیره را هموار کند. اطمینان از خوراک پایدار، شرط اساسی برای ترغیب سرمایهگذاران به ورود در صنایع پاییندستی است. اکنون بهدلیل نبود تضمین خوراک، سرمایهگذاران تمایلی به حضور در صنایع تکمیلی ندارند، اما با سرمایهگذاری در بالادست و ایجاد اطمینان نسبت به تأمین خوراک، زمینه لازم برای حضور صنایع کوچک نیز فراهم خواهد شد.