logo
1403/05/06
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

تحریم‌ها باعث توانمند شدن نیروهای مهندسی و تولید‌کننده کشور شده است

لطفا در ابتدا بفرمایید شرکت پتروایران چه پروژه‌هایی در حال اجرا دارد؟
در آغاز بابت پوشش اخبار بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران از شما سپاسگزارم. این نمایشگاه در واقع مهمترین رویداد صنعت نفت و گاز کشور است که در آن شرکت‌های داخلی و خارجی دستاوردها و توانمندی‌های خود را عرضه می‌کنند. 
گروه شرکت‌های توسعه پتروایران در حال حاضر چندین پروژه در دست اجرا دارد که دو پروژه از مجموعه طرح‌های موسوم به طرح‌های 28 میدان نیز شامل آن است. 
پروژه توسعه میدان منصورآباد که با هدف نگهداشت و افزایش تولید مجموعا بیش از 15 هزار بشکه نفت در روز از این میدان که در منطقه بهبهان در استان خوزستان واقع شده و در حال اجرا است. 
پروژه توسعه میدان بینک نیز همزمان در حال اجرا است. این پروژه با هدف ساخت یک ردیف تراکم گاز به‌منظور جمع‌آوری و جلوگیری از گاز‌سوزی به میزان 15 میلیون فوت مکعب در روز و افزایش تولید نفت از این میدان به میزان بیش از 12 هزار بشکه در روز تعریف شده و در استان بوشهر در حال اجرا است. با اجرای این پروژه و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت علاوه بر منافع اقتصادی که برای کشور در پی دارد تاثیر بسزایی نیز در صیانت از محیط زیست خواهد داشت. 
لازم است یادآوری گردد شرکت بین‌المللی حفاری که یکی از زیرمجموعه‌های توانمند گروه توسعه پتروایران و در صنعت حفاری دریایی مشغول فعالیت است نیز پروژه‌هایی در همین زمینه در دست اجرا دارند.
از دیگر فعالیت‌هایی که در مدیریت مهندسی و ساختمان در جریان است و ان‌شاالله به‌زودی شاهد امضای قراردادهای توسعه‌ای آنها در قالب IPC خواهیم بود می‌توان به انجام مطالعات میدان گازی آغار در استان فارس و میدان نفتی سوسنگرد در استان خوزستان اشاره داشت. 
تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون نیز بین شرکت ملی نفت ایران و مشارکت شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران در تاریخ یازدهم اردیبهشت امسال امضا شد و بنده امضای این تفاهم‌نامه را در آستانه برگزاری نمایشگاه به فال نیک می‌گیرم. 
همچنین اشاره می‌شود که گروه توسعه پتروایران حامی شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و به‌منظور حمایت از طرح‌های استارت‌آپ در سال اخیر فعالیت جدی خود را در این زمینه آغاز نموده است. در راستای این سیاست‌گذاری، مدیریت مهندسی و ساختمان، تمام توان فنی مهندسی خود را پشتیبان این رویداد مهم قرار داده است و امیدواریم در جهت بومی‌سازی نیازمندی‌های فن‌آورانه صنعت نفت بتوانیم دین خود را به کشور ادا سازیم. به عنوان نمونه و در همین راستا اشاره می‌شود که طرح نیاز، انتقال تجربیات مهندسی، برگزاری جلسات فنی و ارزیابی شرکت‌های توانمند در تولید واحد‌های نمک‌زدایی تا سقف 300 هزار بشکه نفت در روز در دستور کار مدیریت مهندسی و ساختمان قرار گرفته و در حال انجام است. 


پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به چه میزان است؟
خوشبختانه با همکاری صمیمانه کارفرمایان محترم، پیگیری‌های شبانه‌روزی مدیران مجموعه و تلاش همه کارکنان گروه توسعه پتروایران به‌ویژه همکاران بنده در مدیریت مهندسی و ساختمان، پروژه‌ها از پیشرفت قابل قبولی برخوردار هستند. گرچه نوسانات نرخ ارز در دو سال گذشته و اثرات تورمی منفی آن بر پروژه‌ها، سبب شد تا نرخ پیشرفت کارها نیز به تبع آن متاثر گردد ولی به یاری خدا و عنایت مجموعه کارفرمایی با تایید ضرایب تعدیل و تزریق نقدینگی مورد نیاز، مجددا سرعت انجام فعالیت‌ها زیاد خواهد شد.   


چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی اجرای این پروژه‌ها چیست؟
محیط انجام پروژه ذاتا یک محیط پر چالش است، به‌ویژه صنعت نفت و گاز و در منطقه خاورمیانه که حساسیت مضاعفی دارد سبب شده تا چالش‌های پر‌رنگ‌تری در حوزه انرژی بر کشور ما حاکم گردد. خوشبختانه با توجه به توان مهندسی و ظرفیت فنی بالایی که در داخل کشور ایجاد شده است چالش‌های فنی پروژه‌ها به خوبی توسط مهندسان ما مدیریت شده و برای آنها راه‌حل مناسب اتخاذ می‌شود. عمده چالش‌هایی که باعث اخلال در روند پروژه‌ها می‌گردد از جنس چالش‌های مالی و نوسانات بازار بوده که کنترل آنها خارج از توان پیمانکاران بوده و نیاز است تا توجه ویژه سیاستگذاران این حوزه را به خود معطوف دارد. خوشبختانه به نظر می‌رسد در سال جاری این نوسانات توسط دولت محترم در حال مدیریت بوده و امیدواریم این قبیل مشکلات در سالی که شعار آن توسط مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» انتخاب شده است مرتفع گردد. 


به نظر شما اعمال تحریم‌های ظالمانه غرب چه تاثیری در توانمند شدن شرکت‌های ایرانی داشته است؟
تحریم‌های غرب اگرچه باعث ایجاد مشکلاتی در تامین کالا و بروز اخلال در گردش مالی پروژه‌ها شده است اما همان‌گونه که قبلا عرض کردم باعث ظرفیت‌سازی بالایی در بخش فنی و مهندسی نیروهای ایرانی شده است. همچنین سازندگان داخلی انگیزه بالایی در زمینه خود کفایی و تولید پیدا کرده‌اند و نهایتا این تحریم‌ها منجر به توانمند شدن نیروهای مهندسی و تولید‌کننده کشور شده است. به هر حال هرچند از دید مدیریت پروژه تحریم‌ها به‌عنوان تهدید ارزیابی می‌شوند اما ما توانسته‌ایم این تهدیدها را تبدیل به فرصت نموده و در جهت توانمند‌سازی هر چه بیشتر خود از آن بهره‌برداری کنیم. با این توضیح که با توجه به بین‌المللی بودن فضای حاکم بر پروژه‌های صنعت نفت، تحریم‌ها سرعت انجام پروژه‌ها را کاهش داده و هزینه‌ها را نیز بالا خواهد برد گرچه در نگاه اول تاثیرات بسیاری منفی بر روی پروژه‌ها می‌گذارد، اما چنانچه با چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در توانمند‌سازی ظرفیت‌های داخلی به این مهم نگریسته شود، و با اتخاذ سیاست‌های حمایتی مناسب توسط کارفرمایان نفتی از پیمانکاران، پس از مدتی این سرمایه‌گذاری به ثمر خواهد نشست و حاصل این سرمایه‌گذاری که همان خودکفایی است نصیب صنعت نفت خواهد شد که در زمینه‌های مختلفی در صنعت نفت و گاز کشور، مهم محقق شده است. 


به عنوان پرسش پایانی، لطفاً بفرمایید چه برنامه‌هایی برای سرعت بخشیدن به پروژه‌های در حال اجرا و جلوگیری از تاخیر در این پروژه‌ها دارید؟
با توجه به تغییراتی که دائما در متغیرهای پروژه‌ها در حال رخ دادن است ما به صورت پیوسته در حال پایش وضعیت پروژه‌ها و اصلاح برنامه‌های خود هستیم و  این یک فرآیند دائمی در طول پروژه‌ها است. همکاران من در بخش برنامه‌ریزی و کنترل پروژه، برنامه‌های اصلاحی خود را به صورت برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین نموده و در همکاری با بخش کارفرمایی سعی در به حداقل رساندن تاخیرات داریم. با توجه به نیاز کشور به نفت و گاز و اولویت‌بندی امور سعی می‌شود تا فعالیت‌ها در راستای صیانت هرچه بیشتر از منافع ملی برنامه‌ریزی مجدد شود. استفاده از نیروهای بومی در هر منطقه یکی دیگر از سیاست‌هایی است که علاوه بر بحث اشتغال‌زایی در مناطق مختلف کشور باعث افزایش سرعت کار می‌شود. امیدوارم بتوانیم با انجام وظیفه خود به بهترین شکل ممکن دین خود را به این آب و خاک و مردم عزیز ایران ادا نماییم. 


کد مطلب : 29705
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/02/20-12:01

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙