logo
1403/05/06
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

دست مریزاد به متولیان و برگزارکنندگان آوردگاه بیست‌و‌هفتم نفت؛

امضای 170 سند برای «نه» گفتن به تحریم‌ها

امضای 170 سند برای «نه» گفتن به تحریم‌ها

کارشناسان و اهالی فن در امور نمایشگاه‌های بین‌المللی، نمایشگاه سالیانه صنعت نفت را در زمره محبوب‌ترین و موفق‌ترین نمایشگاه‌های دنیا ارزیابی می‌کنند چه اینکه نمایشگاه صنعت نفت تهران با وجود همه تحریم‌ها و تنگ‌نظری‌های برخی کشورهای زیاده‌خواه، همواره از حضور شرکت‌های بین‌المللی پر بهره و پرنصیب بوده و هیچ‌گاه این نمایشگاه بی‌رمق و کم‌اثر برگزار نشده است. 


نمایشگاه بیست‌و‌هفتم نفت که در اردیبهشت‌ماه گذشته در تهران برگزار شد، شاهدی بود بر این ادعا که صنعت نفت ایران تحریم‌شدنی نیست. به بیان دیگر، شاید این صنعت از کمبود سرمایه‌گذاری خارجی تا حدودی در رنج و مضیقه قرار داشته باشد، اما این صنعت و پروژه‌هایش همواره مورد توجه شرکت‌های نفتی بین‌المللی بوده و هر چند با تاخیر اما سرانجام به بهره‌برداری خواهند رسید.


به راستی بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران، آوردگاه نمایش قدرت صنعت نفت کشور با حضور یک هزار و ۵۰۰ شرکت ایرانی با افزایش خیره‌کننده حضور این شرکت‌ها بود. شرکت‌های ایرانی از چنان توانمندی‌ای برخوردار شده‌اند که اینک قادرند بیش از ۸۰ درصد از نیاز صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را تأمین کرده و بسازند. این در حالی است که برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت ایران در فهرست شرکت‌هایی که مجاز به همکاری و فعالیت با صنعت نفت هستند )AVL( ، تعداد تولیدکنندگان تجهیزات از تأمین‌کنندگان آن پیشی گرفته است که این موضوعی نویدبخش برای صنعت نفت ایران است.


این مهم یعنی سهم کمتر شرکت‌های خارجی  صاحب تکنولوژی از سفره صنعت نفت ایران و رشد تولید در عرصه داخل. آنچه مبرهن است اینکه؛ صنعت نفت برای ایران بزرگ‌ترین صنعت و مزیت اقتصادی است. این صنعت در کنار بالاترین ارزآوری برای اقتصاد کشور، همچنین با توجه به تأمین انرژی موردنیاز دیگر بخش‌ها و صنایع، ایجاد بزرگ‌ترین بازار ساخت داخل برای اجرای پروژه‌های نفت و گاز و استفاده ۸۰ درصدی از توان پیمانکاران داخلی، پیشران اقتصاد کشور نیز است. همانطور که گفته شد، در سال جاری نمایشگاه صنعت نفت رونقی دوباره گرفت و حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه افزایش چهار برابری را تجربه کرد.


بر این اساس، بیست‌وهفتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی همچنین از بیش از هزار و ۷۰۰ شرکت شامل هزار و ۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۰۰ شرکت خارجی و نمایندگان شرکت‌های خارجی از ۱۳ کشور جهان میزبانی کرد که نسبت به نمایشگاه دوره پیش، با افزایش چهار برابری حضور شرکت‌های خارجی و ۳۵ درصدی شرکت‌های ایرانی همراه بود.


در مدت برگزاری نمایشگاه و برای «نه» گفتن به تحریم‌ها، بیش از ۱۷۰ تفاهم‌نامه و قرارداد بین شرکت‌های داخلی و خارجی امضا شد که از این تعداد، ۱۰ سند همکاری (قرارداد، تفاهم‌نامه و توافق‌نامه) بین ایران و روسیه در حاشیه نمایشگاه و در جریان سفر الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و هیئت همراه به تهران به امضا رسید. در همین حال، بخشی از شعار بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت به تولید فناورانه مربوط بود. در این زمینه، امضای توافق‌نامه‌ها و قراردادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت نفت بین معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و شرکت ملی نفت ایران و فعالان صنعت نفت در مجموع به ارزش ۵۱۶ میلیون دلار امضا شد.


این نمایشگاه به اذعان کارشناسان با برگزاری نشست‌های تخصصی نشان داد که از دانش و مفاهیم علمی نیز عقب نیست. در این نمایشگاه، نشست‌های متعددی در موضوع‌های مهم کشور از جمله بهینه‌سازی مصرف انرژی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شرکت ملی گاز ایران در زنجیره ارزش با تمرکز بر هوشمندسازی، بهینه‌سازی و ذخیره‌سازی، رویداد تخصصی نوآوری اجتماعی رویکردی نو در بهینه‌سازی مصرف انرژی، نشست تخصصی بایدها و نبایدهای دوگانه‌سوز شدن خودروها، نشست فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مصرف بهینه سوخت و... برگزار شد. نکته مهم در این نشست‌ها تمرکز ویژه بر روی بهینه‌سازی مصرف سوخت بود که به گفته مهندس اوجی؛ «بیش از ۳۶ میلیارد دلار قرارداد طرح‌های بهینه‌سازی امضاء و مجوزهای شورای اقتصاد نیز گرفته شده تا به‌ سوی کاهش مصرف سوخت مایع حرکت کنیم».


به هر تقدیر، به متولیان و برگزار کنندگان آوردگاه بیست‌و‌هفتم خسته نباشید و دست مریزاد می‌گوییم و اعتلای همیشگی صنعت نفت ایرانم را خواستاریم.


کد مطلب : 9323
موضوع : رویکرد
تاریخ : 1402/03/05-01:31
موئلف : گروه مطالعات و تحقیقات دانش نفت

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙