عملکرد درخشان وزارت نفت در ۵ ماه نخست دولت/ قدردانی از کارکنان نفت
به گزارش پایگاه خبری معاون اول رئیسجمهوری، محمدرضا عارف امروز (شنبه، ۲۲ دی) در نشست شورای معاونان وزیر نفت در محل این وزارتخانه بعد از شنیدن گزارش وزیر و معاونان وزارت نفت، با تبریک «اعیاد رجبیه» اظهار کرد: گفتوگوهایمان با مدیران وزارتخانهها و دستگاهها را از وزارت نفت شروع کردیم، چرا که معتقدیم وزارت نفت از مهمترین دستگاههای دولتی است که در کمتر از ۵ ماه، با وجود مشکلات فراوانی که در ماههای نخست تشکیل هر دولتی به وجود میآید، عملکرد درخشانی داشته است.
وی با بیان آنکه نگاه «دولت وفاق ملی» به معاونان وزارتخانهها، همان نگاهی است که به وزیر داریم، تصریح کرد: معتقدیم معاونان در بخش خودشان، همان اختیارات و مسئولیتهای وزیر را دارند و مجموعه این بخشهاست که وزارتخانه را تشکیل میدهد.
مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به موفقیتهای وزارت نفت در افزایش تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و تحویل سوخت مایع به نیروگاهها افزود: با وجود مشکلات و معضلاتی که در این مسیر وجود داشت با تلاشهای صورت گرفته، این پیشرفتها ممکن شد که صمیمانه از شما تشکر میکنم.
عارف با انتقاد از بخشینگری و ناهماهنگیهایی که سبب ایجاد مشکلاتی مانند ناترازی انرژی در گذشته شده است، بیان کرد: بخشینگری سبب شده تا هرکسی تنها به حل مشکلات بخش خودش و آن هم در زمانی که خودش وزیر و مدیر است فکر کند و به آینده، ایجاد همگرایی و انسجام بیتوجه باشد.
وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم به دنبال آن هستیم که «مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک» را تقویت و ماندگار کنیم تا هر وزیر و مسئول هر دستگاهی، خودش را فقط مسئول آن دستگاه نداند تا بتوانیم ناترازیهای انرژی را با همکاری و مسئولیت مشترک تمامی وزارتخانهها و دستگاهها حل کنیم، تصریح کرد: در حل مسئله ناترازی انرژی، سهم وزارت نفت بسیار بالا است، امروز با تلاشهای وزیر نفت و زیرمجموعههای وزارت نفت، این ناترازیها تا حدود زیادی در حال رفعشدن است.
به سازمان بهینهسازی کمک کنید
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به اینکه «بهینهسازی»، بحثی بسیار جدی در حوزه ناترازی انرژی است گفت: با توجه به نظر قانونگذار، قرار است فعالیتهای بهینهسازی در «سازمان بهینهسازی» که زیر نظر رئیسجمهوری است و اختیارات لازم را دارد، متمرکز شود و همه ما باید کمک کنیم تا این سازمان به خوبی کارش را انجام دهد، البته که معتقدیم نباید توقع داشت با تشکیل این سازمان، همه مشکلات موجود از بین برود.
عارف با بیان اینکه کارهای بزرگی برای رفع ناترازی انرژی در حال انجام است، گفت: در بخش ناترازی برق، در کنار کارهای پایهای که صورت گرفته است، به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفتهایم تا مشکلی را که کمر صنعت را در سالهای اخیر شکانده است و هم ضرر عظیم و هم عدمالنفع بسیاری را برای صنعت به وجود آورده است را رفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای رفع ناترازیها در برنامه هفتم پیشرفت احکام خوبی وجود دارد، گفت: البته با وجود روشهای خوب باید به این مسئله توجه کنیم که منابع مورد نیاز چگونه باید تأمین شود.
برنامه بلندمدت تدوین کنیم
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه انتظار این است که یک برنامه چهار ساله با شاخصهای مشخص تدوین شود، گفت: افزون بر این، طرحهای توسعهای در وزارت نفت باید عملیاتی شود، بوروکراسی باید از بین برود و این نیاز، بیش از همه در وزارت نفت احساس میشود.
عارف با تأکید بر اینکه اهداف برنامه هفتم را یک سطح جلوتر بکشید تا به این اهداف زودتر دست پیدا کنیم و بر روی میدانهای مشترک و همچنین فشارافزایی جدیتر فعالیت کنید، ادامه داد: جمعآوری گازهای همراه از جهت محیط زیستی بسیار مهم است و در این نشست گزارش بسیار خوبی درباره آن ارائه شد که باید این موضوع با جدیت پیگیری شود.
وی با تأکید بر حضور نیروی انسانی تحصیلکرده، با تجربه و علاقهمند به کشور در وزارت نفت گفت: خوشبختانه بیشتر ایرانیان در کشورمان در کار متعصب هستند و ما باید حداقلها را برایشان تأمین کنیم و راهبردی که در این زمینه باید به کار گرفته شود این است که در همراهی با انجمنهای علمی، نیروهای کیفی حتی بیش از نیاز بخش دولتی در بخشهای مختلف تربیت شود.
احیای برند معتبر دانشگاه صنعت نفت آبادان
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه حتی متخصصان و دانشمندانی که از ایران مهاجرت کردهاند نیز همچنان به وطن علاقه دارند و باید از توان آنها استفاده شود، اظهار کرد: آنها اغلب با شرکتهای دانشبنیان و «هایتک» فعال در ایران در ارتباط هستند ، به ایران رفت و آمد و خدمت میکنند.
عارف با بیان اینکه در سالهای نخست تأسیس دانشگاه صنعت نفت آبادان، دانشجویان ممتاز از میان دانشگاههای معتبری مانند فنی تهران، صنعت نفت آبادان، دانشگاه شریف و گاهی دانشگاه شیراز یکی را انتخاب میکردند، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا این جایگاه احیا شود و به نقطهای برسیم که نخبگان دانشگاهی با انگیزه و علاقه به این دانشگاه جذب شوند و به صنعت نفت احساس تعلق و تعهد داشته باشند