logo
1404/01/13
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

آغاز عملیات لرزه نگاری سه بعدی اروند/ نشست مدیریت اکتشاف با شرکت‌های اروندان، حفاری و نفتخیز جنوب

آغاز عملیات لرزه نگاری سه بعدی اروند/ نشست مدیریت اکتشاف با شرکت‌های اروندان، حفاری و نفتخیز جنوب

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سید محی‌الدین جعفری از آغاز عملیات اجرایی پروژه لرزه‌نگاری اروند به عنوان یکی از آخرین قطعات پازل اطلاعات سه بعدی در جنوب غرب دشت آبادان با هدف تکمیل اطلاعات سه بعدی منطقه و مطالعه سازندهای مخزنی در گروه بنگستان و خامی خبر داد و گفت: مدیریت اکتشاف نسبت به پیاده سازی فناوری نوین برداشت داده لرزه ای با استفاده از سامانه رکوردینگ بی سیم موسوم به NODAL اقدام کرده تا حداکثر بهره وری و حداقل هزینه مالی و زمانی را به ارمغان بیاورد.


جعفری درباره همکاری سازنده پیمانکار ایرانی و شریک خارجی خود در این پروژه تصریح کرد: شرکت خدمات مهندسی نفت کیش نیز به همراه شریک خارجی خود پیش از مهلت قراردادی نسبت به تامین تمام پیش نیازهای اجرای کار اقدام کرده و با روند خوبی فاز داده برداری پروژه اروند را آغاز کرده است.


به گفته وی، بررسی گزارش های پیشرفت کار حاکی از آن است که اجرای این پروژه به مراتب زودتر از برنامه قراردادی به اتمام خواهد رسید.


جعفری ادامه داد: از جمله مزایای اصلی سامانه‌های رکوردینگ بی سیم می توان به کاهش عمده نیاز به نگهداشت خط لرزه ای، حذف محدودیت تعداد کانال فعال، حذف امکان بروز خطای جابجایی گیرنده و چشمه، افزایش قابل توجه سرعت برداشت اطلاعات، کاهش هزینه اجرای کار و امکان داده برداری فعال و غیر فعال به طور همزمان اشاره کرد.


بررسی افق‌های جدید تولیدی اروندان با تمركز بر برنامه‌های اكتشافی و توسعه‌ای


در نشست مشترک مدیران شرکت نفت و گاز اروندان و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، افق‌های جدید تولیدی این شرکت با تمرکز بر برنامه‌های اکتشافی و توسعه میادین بررسی شد.


عبدالله عذاری اهوازی؛ مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در نشست مشترک با سید محی‌الدین جعفری با اشاره به لزوم افزایش برداشت از میادین مشترک با توجه به تاکید شرکت ملی نفت ایران، گفت: افزایش برداشت از میادین مشترک به عنوان یک اولویت نیازمند تدوین برنامه‌های توسعه‌ای بلند مدت و کوتاه مدت است.


عذاری اهوازی ادامه داد: مسائل فنی و لزوم بررسی دقیق برنامه‌های اکتشافی، تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای بررسی و تدوین برنامه‌های جامع اکتشافی با هدف تسریع در روند آن و بهره‌برداری از منابع جدید از مباحثی است که می‌تواند به اهداف تولیدی کمک کند.


وی با اشاره به ماموریت اروندان در افزایش تولید از میادین غرب کارون، افزود: برنامه‌های توسعه‌ای میادین بند کرخه، مینو و اروند و عملیات اکتشافی برای تحویل چاه‌های جدید نشانه نقش پر رنگ این شرکت در تحقق ساختن اهداف تولیدی شرکت ملی نفت ایران است.


در ادامه سید محی‌الدین جعفری با تاکید بر تسریع و هم‌افزایی با شرکت‌های تولیدی و توسعه‌ای گفت: شرکت نفت و گاز اروندان با دارا بودن چندین طرح توسعه‌ای از شرکت‌هایی است که باید جلسات بیشتری به منظور تبادلات فنی و تخصصی به منظور پیشبرد اهداف اکتشافی و توسعه‌ای برگزار کنیم.


وی با اشاره به اهمیت اکتشاف در افزایش ذخایر نفت کشور، تأکید کرد: این مدیریت تلاش خواهد کرد با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از فناوری‌های نوین، منابع جدید را شناسایی و اکتشاف کند و ارتقای استانداردهای کیفیت، ایمنی، حفظ سلامت و بهداشت و حفاظت از محیط زیست در مناطق مورد اکتشاف به عنوان یک اولویت مورد توجه مدیریت اکتشاف است.


در این جلسه در خصوص چگونگی واگذاری موقعیت شماره هشت در میدان بند کرخه برای حفاری چاه اکتشافی بند کرخه شمالی -۱ با هدف افق خامی، تحویل چاه‌های اکتشافی موجود در محدوده شرکت نفت و گاز اروندان، توسعه میدان مینو و نحوه همکاری جهت اکتشاف تکمیلی آن، تحدید لایه فهلیان زیرین در میدان دارخوین و برنامه آینده توسعه میدان اروند بحث و تبادل نظر شد.


لزوم تسریع در عملیات اکتشافی، تعیین تکلیف چاه‌های اکتشافی موجود، توسعه میادین در دست اجرا و برنامه‌ریزی برای توسعه میادین جدید از مواردی بود که از سوی دو طرف مورد تاکید قرار گرفت.


ایجاد کارگروه‌های تخصصی برای بررسی بیشتر مسائل فنی برنامه‌های توسعه‌ای و انعقاد تفاهم‌نامه در این خصوص از مسائل دیگری بود که در جلسه بیان شد.


مدیران و روسای شرکت نفت و گاز اروندان مدیران اکتشاف شرکت ملی نفت ایرام نیز به بیان مسائل فنی و تخصصی در خصوص این برنامه‌ها پرداختند و زوایای کامل وضعیت میادین مذکور و برنامه‌های توسعه‌ای و اکتشافی آن‌ها را برای مورد بررسی قرار دادند.


در نشست مشترک مدیریت اکتشاف و شرکت ملی حفاری ایران انجام شد:


بررسی فرصت‌های همكاری در بخش حفاری چاه‌های اكتشافی


در نشست مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران فرصت های توسعه همکاری در بخش های حفاری چاه های اکتشافی و خدمات یکپارچه فنی حفاری مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت‌‌‌.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، نشست مشترک مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی حفاری ایران که روز دوشنبه (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) در اهواز برگزار شد، سید محی الدین جعفری، گفت: شرکت ملی حفاری ایران از بدو تاسیس ارتباط تنگاتنگی با اکتشاف داشته و حفاری شماری از چاه های اکتشافی و همکاری در تثبیت میادین نفتی و گازی کشف شده در سال های اخیر نظیر آزادگان، نام آوران ، پارس جنوبی، و ارم از این جمله است.


جعفری نقش تاثیر گذار شرکت ملی حفاری ایران در تحقق برنامه های صنعت نفت در راستای حفظ، نگهداشت و افزایش تولید را مهم خواند و بر استفاده مطلوب از امکانات و تجهیزات و دانش فنی متخصصان این شرکت تاکید کرد‌.


مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به لزوم چابک سازی قراردادها و تسریع فعالیت های حفاری اظهار کرد: با بررسی و نشست های مشترک که با مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران داشتیم خواستار همکاری تیم های حقوقی، سرمایه گذاری، برنامه ریزی تلفیقی و مدیریت اکتشاف برای بازنگری قراردادها با هدف چابک سازی و شتاب بخشی در روند فعالیت های حفاری شدیم .


وی در ادامه گفت: چشم انداز مدیریت اکتشاف در برنامه های پیش رو حفاری ۵۰ حلقه چاه است که تحقق این مهم نیازمند افزایش دکل‌های حفاری از تعداد‌ هفت به ۱۲ دستگاه است.


گفتنی است، در این نشست مهران مکوندی؛ مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز ضمن ابراز خشنودی از حضور مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این شرکت، در زمینه ظرفیت ها و امکانات ملی حفاری توضیح داد و آمادگی این شرکت را در تقویت و بسط همکاری ها در اجرای پروژه های اکتشافی اعلام کرد.


وی گفت: هم اکنون تعدادی از دستگاه های حفاری ناوگان شر‌کت در استان های اردبیل، گلستان و فارس در حفر چاه‌های اکتشافی به کارفرمایی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مشارکت دارند و این شرکت آمادگی همکاری در برنامه های آتی مدیریت اکتشاف در موضوع اختصاص دکل و خدمات جانبی را دارد.


مکوندی افزود: با توجه به اهتمام وزارت نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به ملی حفاری ، طرح بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری و تجهیزات خدمات فنی کاربردی در صنعت حفاری در دستور کار قرار دارد و با تحقق این امر و با توجه به برخورداری از منابع انسانی متخصص و کارآمد شاهد توسعه فعالیت ها و شتاب بخشی در اجرای پروژه های حفاری و رشد و تعالی بیش از پیش این شرکت خواهیم بود.


امضا تفاهم‌نامه همكاری مشترک بین مناطق نفت‌خیز جنوب و مدیریت اكتشاف


شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در راستای استفاده بهینه از امکانات، اطلاعات و توانمندی‌های طرفین تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.


ابراهیم پیرامون؛ مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و سید محی الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، روز دوشنبه؛ ۲۰ اسفندماه در جلسه ای مشترک با هدف همکاری‌های نزدیک‌تر در فرآیندهای اکتشافی، توسعه‌ای و تولیدی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.


هدف اصلی این تفاهم‌نامه، اشتراک‌گذاری تجربه، دانش، اطلاعات، امکانات و توانمندی‌های طرفین به منظور استفاده بهینه از منابع در اختیار و ارتقاء سطح اثربخشی پروژه‌ها است.


از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه می‌توان به اجتناب از دوباره‌کاری و افزایش ظرفیت‌های علمی و فنی طرفین در راستای تسهیل و تسریع فرایندهای چرخه بالادستی نفت (اکتشاف، توصیف، توسعه و تولید) اشاره کرد.


با امضای این تفاهم‌نامه، طرفین متعهد شدند تا همکاری‌های مشترک خود را در حوزه‌های مختلف، از جمله به اشتراک‌گذاری داده‌ها، استفاده از ظرفیت‌های فنی و علمی، و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای، گسترش دهند. 


این همکاری‌ها می‌تواند نقش مهمی در تسریع توسعه میادین نفتی و بهره‌برداری بهینه از منابع موجود ایفا کند


کد مطلب : 79949
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/12/24-02:58

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙