logo
1404/01/13
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد

لزوم تقویت نیروی انسانی متخصص در حوزه اکتشاف

لزوم تقویت نیروی انسانی متخصص در حوزه اکتشاف

فرخ علیخانی صبح روز شنبه، ۱۱ اسفند در بیست‌وششمین همایش تبیین اهداف و برنامه‌های مدیریت اکتشاف، ضمن تأکید بر اهمیت رعایت مسائل ایمنی (اچ‌اس‌ئی) در فعالیت‌های اکتشافی با بیان اینکه حجم بالای کار نباید به غفلت از مسائل ایمنی منجر شود،‌ اظهار کرد: بهره‌گیری از تجهیزات و فناوری‌های مدرن به‌ویژه هوش مصنوعی در تمامی ابعاد صنعت نفت، به‌خصوص در حوزه اکتشاف، ضروری است.
وی با اشاره به لزوم تمرکز بر مناطق مشترک تصریح کرد: هرچند تاکنون در حوزه دریا فعالیت جدی نداشته‌ایم، اما با تعامل بیشتر با شرکت‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مشترک، می‌توان در حوزه اکتشاف دستاوردهای بزرگی را رقم زد.


آغاز لرزه‌نگاری سه‌بعدی در غرب خلیج فارس
سیدمحی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز در ادامه این همایش از آغاز لرزه‌نگاری سه‌بعدی در غرب خلیج فارس، نواحی مرزی دریایی و حوالی میدان نصرت و شرق پارس جنوبی خبر داد و گفت: با اخذ مجوزهای لازم، پس از ۲۰ سال وقفه در انجام عملیات اکتشاف ژئوفیزیکی، به‌زودی در این مناطق، عملیات لرزه‌نگاری سه‌بعدی و دوبعدی آغاز خواهد شد.
وی بر لزوم تغییر رویکرد در فعالیت‌های اکتشافی تأکید کرد و با اشاره به کاهش حجم ذخایر میدان‌های قابل کشف اظهار کرد: هم‌اکنون حدود ۸۰ درصد مخازن اکتشافی دارای ظرفیتی تا ۳۰۰ میلیون بشکه نفت هستند و تنها ۲۰ درصد مخازن قابل کشف بیش از یک میلیارد بشکه نفت دارند که با ریسک بالایی همراه‌اند، از این رو برای پیشی‌ گرفتن از رقبا در منطقه، باید به‌دنبال کشف میدان‌های با ظرفیت بالای یک میلیارد بشکه نفت باشیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تغییر در اولویت‌های اکتشافی را از برنامه‌های اصلی این مدیریت در دولت چهاردهم اعلام کرد و گفت: اهداف جدید اکتشافی شامل تمرکز بر منابع کمتر شناخته‌شده مانند تله‌های چینه‌ای و مرکب، افق‌های عمیق‌تر با دما و فشار بالا و کشف منابع غیرمتعارف است.
جعفری ابراز امیدواری کرد که با کسب دانش، تجربه‌اندوزی و همکاری با شرکت‌های خارجی بتوان این برنامه‌ها را عملیاتی کرد.


کد مطلب : 79924
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/12/12-06:53

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙