logo
1403/05/06
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

مهندس باقرسایی، مدیرعامل شرکت پتروساحل افق کیش تشریح کرد:

مردمی‌سازی تولید به‌منظور ایجاد جهش از طریق همکاری متقابل صنعت با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان محقق می‌گردد

مهندس نیما باقرسایی، مدیرعامل شرکت پتروساحل افق کیش در گروه توسعه‌ای پتروایران در گفتگو با دانش‌نفت، مهمترین وظایف و ماموریت‌های شرکت پتروساحل افق کیش را برشمرد. این مصاحبه در ادامه می‌آید:


جناب آقای مهندس باقرسایی لطفاً در مورد مهمترین وظایف و ماموریت‌های شرکت پتروساحل افق کیش توضیح دهید؟
شرکت پتروساحل افق کیش ماموریت اساسی خود را در حوزه خدمات طراحی؛ ساخت؛ خرید و اجرای پروژه‌های محوله البته با کیفیت مطلوب؛ در زمان مقرر و با مدیریت بهینه هزینه و متمرکز بر حفظ و توسعه محیط زیست تنظیم نموده است. البته ذکر این نکته مهم است که انجام ماموریت صرفا در قالب وظیفه‌مداری نخواهد بود بلکه تکلیف‌مداری و ولایت‌مداری سرلوحه اقدام و عمل خواهد بود.
در واقع رویکرد اصلی شرکت ارائه خدمات مهندسی و پیمانکاری با بهره‌گیری از توان حداکثری مجموعه‌های دانش‌بنیان در راستای دستیابی به مشارکت مردمی و تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» در حوزه نفت و گاز است. بدیهی است در این راستا دو وظیفه اساسی حفظ و حراست از منابع خدادادی نفت و گاز کشور و همکاری در زمینه استحکام ساخت درونی قدرت که از تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و در واقع ایجاد و تقویت نقاط قوت داخلی به‌منظور بهره‌برداری از فرصت‌های منطقه‌ای و جهانی در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و نقش‌آفرینی حداکثری در تحقق تمدن اسلامی که آرمان رهبری معظم است را همواره نصب‌العین خود قرار داده است.
 شرکت پتروساحل افق کیش خود را به‌عنوان بازوی فنی و اجرایی شرکت توسعه پترو ایران می‌داند. در این راستا براساس رویکرد توسعه مبتنی بر دانش و فن‌آوری مدیریت محترم عامل شرکت توسعه پتروایران در راستای هویت‌بخشی بیشتر به واحدهای صفی به‌درستی وظیفه برنامه‌ریزی، تعامل و شکل‌دهی و توسعه همکاری‌های متعامل با مجموعه‌های دانش‌بنیان را نیز اخیراً به مجموعه پتروساحل افق كيش واگذار نموده و از این جهت عرصه مجاهدت جدیدی را برای اینجانب و همکاران خدوم گشوده‌اند. از آنجا که خلق و تسهیم دانش و دستیابی به قابلیت حل فن‌آورانه مسائل یکی از مهمترین ارکان مزیت رقابتی پایدار و ارتقاء سبد مالی شرکت‌های بزرگی همچون شرکت توسعه پتروایران است، بنابراین شرکت پتروساحل افق کیش درصدد است به حول قوه الهی و با همکاری سایر بخش‌های پترو ایران، تشکیل برج علم و فن‌آوری در حوزه نفتی را در سال جاری تحقق ببخشد. به‌زعم ما مردمی‌سازی تولید به‌منظور ایجاد جهش از طریق همکاری متقابل صنعت با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان محقق می‌گردد.
شرکت ما به‌دلیل ویژگی چابکی و انعطاف‌پذیری مناسب، با گزینش روش‌های متنوع مداخله‌گری مثبت در پروژه‌های نفت و گاز از طرق مختلف در قالب‌هایي نظیر مجری‌گری، تسهیل‌گری، مدیریت، نظارت و مشاوره در پروژه‌ها می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نامحدود دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه دهد.
بحمدالله در سال‌های گذشته ظرفیت علمی مناسبی به‌واسطه انجام موفق پروژه‌های محوله در شرکت به‌نحوی به‌وجود آمده که شروط لازم و کافی جهش در تولید را برای ما در دسترس‌تر قرار داده است. به‌زعم ما نمایشگاه پیش‌رو با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تعاملاتی که با دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان صورت گرفته فرصت مناسبی برای ورود به این عرصه خواهد بود.


چه پروژه‌هایی در سال گذشته توسط این شرکت به بهره‌برداری رسید و چه پروژه‌هایی در دست اجرا دارد؟
شرکت پتروساحل افق کیش به توفیق الهی و با حمایت مستمر اعضای هیئت مدیره شرکت توسعه پتروایران، فعالیت‌های عملیاتی خود را بر موارد کلیدی زیر متمرکز نموده است:
1-  اتمام عملیات اجرایی سطح‌الارض، راه‌اندازی و برگزاری آیین افتتاح رسمی میدان نفتی کبود توسط کارفرمای اصلی (شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب) انجام شد. این پروژه از جمله برنامه‌های طرح نگهداشت و افزایش تولید مناطق نفت‌خیز جنوب است که تحت عنوان طرح توسعه ۲۸ مخزن شناخته می‌شوند.
2-   توسعه فعالیت‌های اجرایی از طریق هم‌افزایی و تمرکز بر توانمندی‌های فنی و تخصصی شرکت توسعه پتروایران.



چشم‌انداز پیش روی این شرکت در سال جاری چیست؟
چشم‌انداز مصوب شرکت کسب جایگاه مناسب در بین 20 شرکت برتر طرح و ساخت ایرانی در حوزه نفت و گاز و صنایع پتروشیمی است. بنابراین تبدیل شرکت پتروساحل افق کیش به سازمانی دانش‌بنیان با تاکید بر منابع و قابلیت‌های موجود و بالفعل سازمانی و فرصت‌های پیش‌رو در محیط فراشرکتی و با نگرشی برون‌گرا و درون‌پایه (که بر معیار نگرش مقام معظم رهبری بنا نهاده شده) از مهمترین اهداف و جهت‌گیری‌های سال جاری این شرکت است. در این راستا از طریق مروری بر فضای کسب‌و‌کار، ضمن تعیین فرصت‌ها و تهدیدات پیش‌رو اقدام به برنامه‌ریزی راهبردی شده است.
همچنین بررسی نیازهای فناورانه به‌منظور تعیین نظام مسائل راهبردی شرکت توسعه پترو ایران، شناسایی راهکارهای مربوط و توسعه همکاری‌های فناورانه و تجاری بین سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآفرین (استارت‌آپ) فعال در صنعت نفت و گاز در قالب توسعه رویدادهای فناورانه، یکی از اهم فعالیت‌های عملی در تحقق چشم‌انداز شرکت پتروساحل افق کیش در سال جاری خواهد بود.



چه برنامه‌هایی برای توسعه فعالیت در صنعت نفت کشور دارید؟
شرکت پتروساحل افق کیش برنامه‌های توسعه‌ای خود را در سرفصل‌های زیر تنظیم کرده است:
1- حرکت در راستای چابک‌سازی و توانمندسازی با تمرکز بر رویکرد بریکولاژی.
2- مدیریت بر مصرف و هزینه‌ها با تمرکز بر رویکرد کاهش استراتژیک هزینه‌ها (SCR).
3-ارتقای سطح همکاری و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای دستیابی به برج فن‌آوری در حوزه نفت و گاز از طریق شبکه‌سازی نخبگانی در شرکت‌های دانش‌بنیان.
4- ارتقای رتبه گواهینامه صلاحیت مشاور و پیمانکاری شرکت از سازمان برنامه و بودجه کشور.
5- حضور در مناقصات کارفرمایان با توجه به محیط پرچالش و ریسک متاثر از نوسانات نرخ ارز؛ روابط سیاسی و شرایط تورمی بازار.
6- ارتقای سطح رضایت کارکنان و ذینفعان


به نظر شما شرکت‌های ایرانی به منظور حضور بهتر و پرقدرت‌تر در صنعت نفت کشور و حتی منطقه چه اقداماتی باید انجام دهند؟
ارتقای توانمندی‌های فنی مهندسی و به‌ویژه ظرفیت‌سازی مناسب از طریق توسعه و گسترش شبکه نخبگانی به‌منظور ارتقای ظرفیت  مشارکت داخلی با نگاهی برون‌گرا و درون‌پایه و توسعه قابلیت‌های سازمانی در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی به پالایشگاه‌های کشورهای منطقه و جهان به‌منظور بهره‌برداری مناسب از فرصت‌های پیش‌رو در این زمینه راهگشا خواهد بود. 
 
راهکارهای جنابعالی برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها و بهبود فعالیت‌های شرکت چیست؟
در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم‌های یک‌جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران و استمرار و تشدید آن در شرایط حاضر با هدف متوقف و کُند کردن برنامه‌های رشد و توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، مفاهیم جدیدی  از سوی رهبر معظم انقلاب؛ نظیر «اقتصاد مقاومتی»، «اقتصاد دانش‌بنیان» و در سال جدید در قالب شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» به ادبیات کشور اضافه و به فراخور حال و شرایط محیط خارجی و داخلی کشورمان مورد تاکید معظم‌له قرار گرفته است. به‌نظر می‌رسد هر سه اصطلاح یاد شده که در راستای یک تفکر مبنایی نشات گرفته از بینشی ولایی معظم‌له است، مجموعاً مثلثی را شکل داده که در صورت ابتنای برنامه‌ها و اقدامات بر محور مثلت یادشده که به نظر اینجانب می‌تواند «مثلث پیشرفت و توسعه همه‌جانبه ولایت‌مدار» نام گیرد، زمینه بی‌اثر کردن تحریم‌ها فراهم می‌گردد.
برای این منظور اقدامات زیر مفید و عملیاتی است: 
مردمی‌سازی تولید به‌منظور ایجاد جهش از طریق نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان.
رهبری معظم انقلاب درتبیین شعار سال فرمودند: «... جهش تولید به نظر کار بزرگ و شاید در نظر بعضی نشدنی بیاید، لکن بنده معتقدم با توجّه به بخش دوّم این شعار، یعنی «مشارکت مردم»، شدنی است. اگر ما این توفیق را پیدا کنیم که همّت مردم، سرمایه‌ مردم، ابتکار مردم، حضور جدّی آحاد مردم را در عرصه‌ اقتصادی وارد کنیم، در واقع یک بسیج مردمی در امر اقتصاد بکنیم، تولید هم می‌تواند به جهش برسد...» چنانکه ملاحظه می‌شود در صورتی که چهار عنصر اساسی مردم‌پایگی یعنی: همت، سرمایه، ابتکار و حضور جدی مردم را در عرصه ماموریتی خود با طرح و برنامه مناسب اگر بتوانیم محقق نماییم توفیق جهش تولید دست‌یافتنی می‌شود. در سال جاری نقش واحدهای صفیّ پررنگ‌تر از قبل بایستی باشد چرا که تحقق جهش تولید در بستر واحدهای صفی که پیشقراولان تولید هستند بایستی محقق گردد.



2- ارتقای نقاط قوت کلیدی با تکیه بر دارایی‌های مولد و ارزش‌آفرین.
 توسعه توان فنی مهندسی از طریق همکاری با: شرکت‌های دانش‌بنیان (‌شرکت یا موسسه خصوصی و یا تعاونی) به‌منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور
3-    توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در راستای  توسعه توان فنی مهندسی 
4-   تمرکز بر توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش صنعت نفت
5-  ورود به بازارهای منطقه‌ای و جهانی.
6-    توسعه حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی جهت ایجاد تعامل با سایرکشورها و در داخل به منظور هم‌افزایی بیشتر.
7-    تمرکز بر تقویت توان فنی مهندسی با توانمند‌سازی سرمایه انسانی موجود و بهره‌برداری از توان خبرگی دانشگاه‌ها و مراکز علمی با توسعه شبکه‌های خبرگانی.
8-   رصد مستمر و آینده‌پژوهی راهبردی فرصت‌ها و تهدیدات پیش‌رو و شناسایی و تقویت نقاط قوت داخل کشور.
 همچنین اقدامات اساسی در تحقق شعار سال از طریق:
الف- لزوم قرارگیری ایران در زنجیره‌های ارزش افزوده جهانی و منطقه‌ای با تمرکز بر صنایع دارای ارزش افزوده بالا نظیر نفت و گاز.
ب - توسعه مشارکت مردم، سپردن امور به شرکت‌های دانش‌بنیان البته با نظارت پتروایران افزاینده سرمایه اجتماعی و ارتقابخش کارآمدی است.
ج- توجه به عوامل ساختاری از قبیل شکل‌گیری و تقویت حلقه‌های میانی (بین پترو ایران و شرکت‌های وابسته)
د - تمرکز الگوی اقتصادی بر تولید به جای مصرف و توسعه فرهنگ قناعت، برنامه‌ریزی برای ترمیم و ارتقای اعتماد و سرمایه اجتماعی و افزایش احساس تعلق خاطر و برانگیختن عِرق ملی و رگ میهنی در جوانان نخبه و سرمایه‌های دانشی.



 در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید 
در پایان به نظر اینجانب استقرار رویکرد بریکولاژی در حل نظام مسائل (که مبتنی بر استفاده بهینه و خلاقانه از منابع موجود و در دسترس) و تکیه بر دارایی‌های مولد و ارزش‌آفرین موثرترین راه‌حل دستیابی به اهداف مثلث طلایی پیشرفت و توسعه (‌اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان و جهش تولید با مشارکت مردم) است که موثرترین راهکار بی‌اثرکردن تحریم‌ها است.


کد مطلب : 29704
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/02/20-11:52

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙