logo
1403/05/06
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

مدیر فاوای گروه پتروایران تشریح کرد:

روند توسعه و ارتقاء راهکارهای دیجیتال در شرکت توسعه پتروایران

به عنوان نخستین پرسش، لطفا بفرمایید وضعیت شرکت در استفاده و به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال تا کجا پیش رفته و چه چشم‌اندازی برای شرکت قابل ترسیم است؟
 شرکت توسعه پتروایران مجهز به راهکارهای دیجیتال است که به‌صورت یکپارچه در این گروه استفاده می‌شود. راهكارهای دیجیتال پتروایران شامل شبکه یکپارچه ارتباطی جهت تبادل صدا، تصویر و داده، نرم‌افزارهای تخصصی مورد نیاز در مهندسی و مطالعات بالادستی و سامانه جامع پتروایران است. در کنار سایر قابلیت‌ها، سامانه جامع پتروایران یکی از مزیت‌های اصلی این شرکت محسوب می‌شود که در آن دیجیتالی‌سازی نقاط اهرمی فرآیندهای کلیدی سازمان از طریق توسعه بیش از 15 زیرسامانه یکپارچه دنبال می‌شود، هدف اصلی توسعه این سامانه افزایش راندمان کاری از طریق الکترونیکی نمودن فرآیندها، دسترسی سریع، آسان و بدون محدودیت زمان و مکان کارکنان به داده‌ها و اطلاعات پروژه‌ها و در نهایت بهبود در اجرا، کنترل و نظارت بر پروژه‌ها است. در توسعه سامانه جامع پتروایران علاوه بر رفع نیازهای سیستمی گروه پتروایران، فراهم نمودن قابلیت سازمانی جهت بهبود تعاملات بین پروژه‌ها، ستاد و شركت‌های زیرمجموعه و همچنین مدیریت دانش و تبادل تجربه بین پروژه‌ها مدنظر بوده است. از جمله مزیت‌های کسب شده در این شرکت، آماده بودن راهکارهای دیجیتال در زمان آغاز به‌كار پروژه‌های جدید است.
با علم به این شرایط، رویکرد پتروایران حداکثر بهره‌برداری از قابلیت‌های فناوری‌های نوظهور در ادامه توسعه و تکمیل راهکارهای دیجیتال خود خواهد بود از این‌رو به جهت بهره‌برداری از فرصت‌های حاصل از ظهور فناوری‌های نوین و کسب مزیت‌های رقابتی، توسعه و ارتقاء «راهکارهای دیجیتال پتروایران» و به‌کارگیری بهینه از آن را در برنامه راهبردی خود قرار داده است.


آثار مثبت و پیامدهای به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال در صنعت نفت و شرکت پتروایران کدام است؟ این کار چگونه محقق می‌شود؟
به‌طور کلی هوشمندسازی در بخش‌های مختلف، از آثار مثبت پذیرش و به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال در صنعت نفت، همچنین در پتروایران خواهد بود، در این ارتباط می‌توان در بخش بالادستی به میدان نفتی هوشمند، در بخش میان‌دستی به خطوط انتقال هوشمند و در بخش پایین‌دستی به پالایشگاه هوشمند اشاره کرد.
پذیرش و به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال می‌تواند پیامدهای منفی نیز به همراه داشته باشد، افزایش تهدیدات سایبری و تولید حجم بالای داده و در مجموع تاثیر به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال در حریم خصوصی کارکنان از پیامدهای منفی ناشی از گسترش به‌کارگیری فناوری دیجیتال نوظهور در این صنعت خواهد بود، ضروری است پیش‌بینی‌های لازم در جهت مدیریت ریسک‌های ناشی از به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال صورت پذیرد.
تحقق به‌کارگیری موثر فناوری‌های نوین دیجیتال، در چارچوب تحول دیجیتال سازمان قابل‌پیگیری است، تحول دیجیتال صرفاً به دست آوردن و استفاده از فناوری‌های دیجیتال نیست، تحقق این مهم نیاز به یک رویکرد کل‌نگر دارد و شناخت مدیران از ابعاد و مؤلفه‌های تأثیرگذار در آن ضروری است. در همین راستا، در هر بخش از سازمان، شناسایی و تحلیل فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از فناوری‌های دیجیتال یک ضرورت است. مرحله بعدی، داشتن چشم‌انداز روشن و شفاف و راهبرد تحول دیجیتال همسو با راهبرد سازمان است، در این ارتباط، شناسایی حوزه‌های خلق ارزش و هدف‌گذاری عملیاتی برای بهبود و سرعت بخشیدن به فرآیندهای عملیاتی، تمركز بر ذینفعان پروژه و پیش‌بینی راهكارهای افزایش تعامل و همكاری در صنعت، سیاست‌گذاری در خصوص انتخاب نوع فناوری و چگونگی مدیریت داده، پیش‌بینی منابع مالی مورد نیاز و تعیین اصول و معیارهای ارزیابی موفقیت تحول دیجیتال حائز اهمیت فراوان است.


در چه بخش از فعالیت‌های شرکت ضرورت به‌کارگیری فناوری‌های نوین دیجیتال بیشتر حس می‌شود؟ با کدام شرکت‌های داخلی و با چه توانمندی نیازهای فعلی را دنبال می‌کنید؟
توسعه و ارتقاء «راهکارهای دیجیتال پتروایران» یک ضرورت راهبردی برای این شرکت دارد، توسعه ابتکارات دیجیتال در جهت چابک‌سازی مدیریت پروژه، تجزیه تحلیل و بصری‌سازی داده‌ها، ایجاد راهکارهای فناورانه جهت بهبود عملیات حفاری و همچنین توسعه ابتکارات دیجیتال در مدیریت دکل‌های حفاری از اولویت‌های برنامه تحول دیجیتال این شرکت است.
در راستای کاهش پیچیدگی‌های پروژه‌های توسعه میادین نفت و گاز، توسعه راهکارهای فناورانه جهت پیشبرد عملیات پیچیده حفاری می‌تواند ضمن کاهش هزینه، به‌شدت پیچیدگی‌ها و ریسک عملیات را کاهش دهد. مدیریت، تجزیه‌وتحلیل و بصری‌سازی برخط داده‌های عملیات پروژه می‌تواند سرعت و دقت تصمیم‌گیری مدیران پروژه را افزایش دهد، همچنین ایجاد ابتکارات دیجیتال جهت مدیریت دکل‌های حفاری می‌تواند در جهت مدیریت بهینه دارایی‌های فیزیکی و به تبع آن کاهش هزینه‌های مرتبط در شرکت را به همراه داشته باشد.
رویكرد پتروایران توسعه راهکارهای دیجیتال در کنار به‌کارگیری آن در این شرکت است بدین معنی که هم‌زمان با عملیاتی نمودن قابلیت‌های دیجیتال توسعه داده‌شده، توسعه قابلیت‌های جدید را دنبال می‌نماید. همسو با سیاست‌های کلان صنعت نفت، راهبرد مدیران ارشد شرکت بهره‌گیری حداکثری از همه ظرفیت‌های بخش خصوصی به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت رفع نیازهای فناورانه شرکت است، در این راستا در تلاش هستیم به روش‌های مختلف زمینه تعامل و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم نماییم، هدف از حضور پتروایران در غرفه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در همین راستا و جهت ارائه چالش‌های فناورانه به شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد فرصت‌های لازم جهت همکاری‌های دیجیتال با این شرکت‌ها است علاوه بر تعاملات در زمان برگزاری نمایشگاه، پس از آن نیز از طریق بستر ارتباطی تعبیه‌شده در وب‌سایت شرکت تعاملات با شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه خواهد داشت.


کد مطلب : 29711
موضوع : اخبار نفتی
تاریخ : 1403/02/20-12:30

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙