با پیگیریهای وزیر نفت، بهبود وضعیت پرداخت حقوق کارکنان عملیاتی صنعت نفت به نتیجه رسید؛
صدایی که شنیده شد
گروه مطالعات و تحقیقات دانشنفت
محسن پاکنژاد فردای حضورش در ساختمان وزارت نفت، بدون دادن وعدههای افسانهای، گفت که گره مشکلات نیروی انسانی را باز خواهد کرد و حالا این گره نخست بالاخره با سعی او باز شد.
وی در صبح روز سهشنبه ۸ آبان در حساب کاربری «ایکس» (توییتر پیشین) خود نوشت: «امروز به لطف الهی توفیقی حاصل شد تا وفای به عهد کرده و پیگیریها در راستای تکریم و قدردانی از زحمات همکارانم در بخش عملیات صنعت نفت به نتیجه برسد. با استعانت از خداوند منان این مسیر را همراه با شما ادامه میدهیم.»
در این راستا، تصمیمها در خصوص وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان عملیاتی صنعت نفت با پیگیری وزیر نفت و رایزنی با نهادهای ذیربط کشور اجرایی شده و با هماهنگیهای انجامشده از سوی وزیر نفت با نهادهای ذیربط در خصوص وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان عملیاتی صنعت نفت و اخذ مجوزهای موردی، اقدامهای مناسبی در این زمینه اجرایی و عملیاتی شده است.
بر این اساس دغدغههای کارکنان صنعت نفت در سکوها، جزایر و مناطق عملیاتی تولید و انتقال نفت و گاز به مقدار قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
موضوع سقف حقوق در صنعت نفت از مرداد سال ۱۳۹۵ آغاز شد و طی آن بر روی حقوق کارکنان صنعت نفت سقف پرداختی اعمال شد و این موضوع باعث نارضایتی شدید کارکنان صنعت نفت بهویژه در مناطق عملیاتی و سکوها شد.
این اقدام وزیر نفت علاوه بر شنیدن صدای اعتراض کارکنان، حاوی این پیام مهم به خانواده صنعت نفت بهعنوان پیشران حرکتهای توسعهای و همچنین پیشقراولان خط مقدم جنگ اقتصادی بود که دولت چهاردهم و مدیریت جدید صنعت نفت ضمن اشراف به اهمیت و ارزش فعالیت خانواده صنعت نفت بهویژه متخصصان و کارکنانی که در سختترین شرایط کاری فعالیت میکنند و درک شرایط خادمان صنعت نفت در امر خدمترسانی به کشور و مردم، به رفع مشکلات و چالشهای موجود متعهد است و تلاش میکند با استفاده از ظرفیتهای قانونی و اجرایی در جهت رضایتمندی خانواده عظیم صنعت نفت گام بردارد.
برای وزارت نفت دولت چهاردهم نیروی انسانی مهمترین سرمایه این صنعت برای نقشآفرینی در جایگاه پیشرانی و جهش اقتصادی کشور است، اما واقعیت این است که نیروی انسانی در صنعت نفت بهویژه نیروهایی که در مناطق عملیاتی اعم از سکوهای دریایی و تاسیسات خشکی در حال اکتشاف و تولید نفت و گاز هستند، در سختترین شرایط آب و هوایی و به دور از خانواده، فعالیت و زندگی میکنند. این وضعیت شرایط سختی را برای آنها و خانوادههایشان ایجاد کرده اما حقوق و دستمزد آنها متناسب با سختی و حساسیت مسئولیت و نقشی که بر عهده دارند نیست.
اگرچه مدیریت صنعت نفت همه تلاش خود را برای رفع محدودیتهای قانونی جهت ایفای حقوق این نیروها به کار میگیرد، اما درک شرایط کار و فعالیت آنها از نزدیک و همراه شدن با سختیها و مشکلات آنها نیز بسیار مهم است.
بدون تردید این اقدام علاوه بر تقویت روحیه ایثارگری و همکاری، انگیزه کارکنان عملیاتی صنعت نفت را برای تداوم خدمت آن هم در شرایط حساس کنونی کشور که دشمنان درصدد ضربه به کشور هستند افزایش میدهد.
این واقعیت را مجال انکار نیست که اگر نسبت به متخصصان نفتی بیتوجه باشیم و حقوقشان را متناسب با وضعیت و شرایط کاری آنها پرداخت نکنیم علاوه بر از بین رفتن انگیزه و توان کارکنان، این صنعت با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد..
میتوان گفت کارکنان صنعت نفت نزدیک به ۷۰ درصد بودجه کشور، روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین و یک میلیارد مترمکعب گاز تولید میکنند، از سوی دیگر صنعت و نیروی کشور بر پایه و محور صنعت نفت میچرخد؛ بنابراین ارزش افزوده بسیار زیادی برای کشور ایجاد میکنند و توجه هرچه بیشتر به کارکنان و متخصصان این حوزه نه تنها هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.
اگر نسبت به کارکنان صنعت نفت و متخصصان این حوزه بیتوجه باشیم و حقوقشان را متناسب با وضعیت و شرایط کاری آنها پرداخت نکنیم، شاید جبران خسارتهای وارد شده به صنعت نفت غیرممکن باشد. حتی شنیدهها حاکی است تا پیش از اجرایی شدن این موضوع، بسیاری از کارکنان این صنعت درخواست مرخصی بدون حقوق داده و در حال برنامهریزی برای مهاجرت بودند که این موضوع آینده توسعه صنعت نفت را با خطرات جدی مواجه میکند.
بنابراین اقدام بسیار مهم صورت گرفته از سوی وزارت نفت با همکاری نمایندگان مجلس و سازمانهای ذیربط در برطرف کردن مشکلات سقف حقوق میتواند کارکنان صنعت نفت را به آینده کاری خود مطمئن و پیشرفت و توسعه این صنعت را تضمین کند.